Main menu

header

de Elena Şerban

Oamenii care s-au confruntat în trecut cu constipaţia au un risc dublu de a se îmbolnăvi de Parkinson, faţă de cei care nu s-au confruntat cu această problemă, arată un studiu recent. Conform cercetătorilor americani, maladia Parkinson se instalează, de obicei, la aproximativ 20 de ani de la constipaţiile repetate! Astfel, pentru a evita să vă îmbolnăviţi şi de această maladie, evitaţi constipaţiile. Rebele sau persistente, acestea se înlătură cu diverse fructe.

Prunele înving constipaţiile rebele
Opăriţi o mână de smochine şi de prune uscate, cu o cană cu apă clocotită. Beţi acest preparat după ce lăsaţi la macerat o noapte (circa 12 ore);
Prunele uscate (nu afumate) sunt şi ele foarte bune în lupta cu constipaţia. Fie că le mâncaţi ca atare, fie că beţi un macerat obţinut prin lăsarea la macerat a 200 g de prune în 250 ml de apă, circa patru ore, rezultatul este acelaşi.
Şi sucul de prune, deosebit de bun la gust, băut înainte de mese vă scapă de constipaţie.

Caisele uscate au efect laxativ
Portocalele (mai precis coaja lor) au efect laxativ! Pentru a vă bucura de acest efect, fierbeţi coaja de la două portocale timp de o jumătate de oră. După acest timp aruncaţi apa. Fierbeţi apoi din nou, în apă îndulcită. Este indicat ca proporţia apă/coajă de portocale să fie un litru de apă la 200 g de coajă fiartă. După ce se aruncă apa, coaja astfel fiartă se lasă la macerat o noapte. Se mănâncă dimineaţa.
Alte fructe uscate cu efect laxativ (deşi crude sunt astringente) sunt caisele. Cea mai eficientă şi facilă metodă de consum sunt fructele uscate natural.