Main menu

header

de Ana-Maria Cocea

Hepatitele de tip A, B şi C sunt extrem de greu de tratat, având consecinţe dezastruoase asupra sănătăţii. O dată ce vă confruntaţi cu o hepatită, întregul sistem imunitar este dat peste cap. Cu toate acestea, medicina naturistă găseşte întotdeauna cea mai bună cale de izbândă, fiind de un imens ajutor în sprijinul tratamentului obişnuit. Plante precum armurariul, frunzele de anghinare sau tinctura de propolis pot face minuni, acţionând adeseori mult mai repede asupra organismului decât tratamentele clasice.

Previne pătrunderea toxinelor în ficat
Fitoterapeuţii sunt de părere că armurariul este campionul absolut în lupta cu toate tipurile de hepatită virală, adică A, B şi C! Până şi Comisia Europeană a Medicamentelor şi-a dat semnătura în vederea utilizării plantei în bolile inflamatorii cronice ale ficatului şi în ciroză. Afectarea toxică a ficatului este combătută cu ajutorul principiilor active regăsite în armurariu, ce acţionează prin modificarea şi întărirea structurii membranelor exterioare ale celulelor hepatice, prevenind pătrunderea toxinelor în ficat, stimulând capacitatea regenerativă a acestuia şi formarea de noi celule hepatice. Remediul se foloseşte sub formă de pulbere de seminţe (obţinută prin măcinarea cu râşniţa electrică de cafea), din care se iau patru linguriţe pe zi, în cure de şase  luni, cu trei săptămâni de pauză.

Cura cu infuzie de anghinare
Frunzele de anghinare se administrează simplu, sub formă de infuzie combinată, obţinută din trei linguriţe cu plantă uscată şi mărunţită, ce se lasă să stea într-un sfert de litru de apă călduţă de seara până dimineaţa, când se filtrează. Planta rămasă după filtrare se opăreşte cu încă un sfert de litru de apă clocotită şi se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Infuzia astfel obţinută se filtrează şi se combină cu maceratul pus deoparte anterior, obţinându-se aproximativ două pahare cu preparat, ce se bea pe stomacul gol, câte două pahare pe zi, în cure de minimum 60 de zile. „Anghinarea ajută la menţinerea şi refacerea structurii normale a ficatului, susţine activitatea hepatică şi combate complicaţiile tuturor formelor de hepatită”, sunt de părere specialiştii în medicina naturistă.

Propolisul are efecte antivirale
Propolisul se administrează în miere, ceea îl face să devină desertul cel mai sănătos pentru persoanele cu probleme hepatice. Treizeci de picături de tinctură de propolis se amestecă bine cu două-trei linguri cu miere şi se administrează pe stomacul gol, o dată pe zi. Are efecte antivirale directe şi, în plus, stimulează sistemul imunitar. Pentru buna funcţionare a ficatului şi pentru eliminarea toxinelor hepatice se ţin cure de câte o lună.

Lăptişorul de matcă vă protejează de factorii nocivi
Renumitul lăptişor de matcă se administrează contra hepatitei, în cure scurte de zece zile. Pe timpul curei se administrează lăptişorul de matcă diluat în miere (se găseşte în magazinele apicole şi în farmaciile naturiste), câte 500 mg pe zi. Lăptişorul de matcă este „prietenul” sistemului imunitar, protejând organismul de factorii nocivi, ajutând totodată la menţinerea tonusului psihic.