Main menu

header

de Anda Postolache

Mulţi dintre dumneavoastră suferă de litiază biliară, fiind copleşiţi de durerile violente din partea dreaptă, de sub coaste, de greţuri sau vărsături. Ei bine, contra pietrelor la vezica biliară medicina populară are un leac eficient: infuzia de muguri de tuia.

Leacuri pentru combaterea viermilor intestinali
Pentru a prepara acest leac aveţi nevoie de 20 g de muguri. Aceştia se pun într-un litru de apă clocotită, se lasă la infuzat zece minute. Se bea câte un pahar de trei ori pe zi. Această infuzie mai este bună şi pentru tratarea unor afecţiuni reumatice, dar şi pentru eliminarea viermilor intestinali.

O reţetă eficientă în tratarea afecţiunilor ficatului, inclusiv a pietrelor la fiere, este un decoct din muguri de tuia în amestec cu alte plante, în următoarele cantităţi: cinci grame de muguri de tuia, zece grame de flori de chimen, zece grame de frunze de troscot, cinci grame de sunătoare, cinci grame de frunze de cicoare sălbatică, zece grame de scoarţă de cruşin. Se fierb zece minute, iar ceaiul se bea pe parcursul unei zile astfel: dimineaţa, pe stomacul gol un pahar, iar restul, în timpul zilei în patru doze, de fiecare dată la o oră după masă.

Atenţie! Aceste remedii nu sunt indicate gravidelor!