Main menu

header

de Anda Postolache

Aromaterapia foloseşte uleiurile volatile din plante, numite şi eterice sau esenţiale, iar procedurile constau fie în vaporizarea în aerul inspirat a extractelor din plante, fie în folosirea uleiurilor cu astfel de extracte la masaje şi adăugarea lor în apa de baie. Modalităţile de extragere a uleiurilor volatile din plante au evoluat în timp, astfel încât ne putem procura tot felul de uleiuri din magazinele de specialitate. Mai rămâne să ştim ce fel de ulei să folosim pentru problemele noastre de sănătate.

Reduce eczemele
Dacă suferiţi de tulburări digestive, afecţiuni respiratorii, urogenitale, dureri genitale ori eczeme, busuiocul este cel indicat în aromaterapie.
Uleiul volatil de busuioc introdus în miere are calităţi de neuroreglator asupra bulbului rahidian, este tonic şi stimulent general, decongestionează venele şi arterele, fiind un antiinfecţios şi antiviral eficient. Persoanele cu tulburări nervoase de anxietate îl pot folosi cu încredere. Bolnavii cu insuficienţă hepato-biliară sau pancreatică, de asemenea, vor fi ajutaţi de aromaterapia cu busuioc.