Main menu

header

950 8 3de Camelia Onciu

Pielea ne ferește de influențele externe și oferă o barieră între noi și lumea exterioară. Ca atare, ar trebui privită ca un fel de templu, pe care e bine să îl prețuim și să îl hrănim. Crema cu ulei esențial de tămâie este un astfel de răsfăț pentru piele, conferindu-i luminozitate, tinerețe și sănătate. Încercați această rețetă.

Distruge bacteriile rezistente

La fel ca tămâia, uleiul esențial de tămâie are și el proprietăți vindecătoare. Un studiu publicat recent a constatat că este eficient împotriva infecțiilor pielii, unghiilor și scalpului. Într-un alt studiu, cercetătorii au descoperit că are acțiune antibacteriană semnificativă împotriva E.coli, Bacillus subtilis și S. aureus. Uleiul esențial de tămâie este un bun susținător al sănătății orale. Căutați paste de dinți care conțin acest ulei sau preparați o apă de gură folosind ulei esențial de înaltă calitate.

Potențial anticancer

Într-un studiu, uleiul de tămâie a suprimat viabilitatea celulelor canceroase ale vezicii urinare. Altul l-a găsit eficient împotriva tumorilor pancreatice. Uleiul esențial de tămâie a demonstrat că are și capacități antioxidante, ceea ce înseamnă că poate distruge radicalii liberi nocivi legați de deteriorarea celulară și tisulară.

Reductor de vergeturi

950 8 4Numeroase studii la scară mică au descoperit că utilizarea zilnică a uleiului esențial de tămâie diluat într-un ulei purtător, cum ar fi nucă de cocos sau de floarea-soarelui, a redus aspectul ridurilor și daunele solare. Poate fi util și pentru reducerea vergeturilor și a eczemelor. Uleiul esențial de tămâie poate fi sigur de aplicat direct pe infecțiile unghiilor și pielii. Cu toate acestea, unii experți recomandă să nu folosiți niciodată uleiuri esențiale nediluate. Testați uleiul pe o zonă sensibilă de piele, apoi așteptați 48 de ore. Dacă apar iritații, utilizați uleiul de tămâie diluat într-un ulei purtător: trei până la patru picături de ulei esențial într-o linguriță cu ulei purtător. Utilizați un blender vechi pentru această rețetă, deoarece ceara de albine poate lăsa o peliculă greu de îndepărtat. Ingrediente: 3/4 cană cu migdale dulci, miez de caise sau ulei de cocos, 2 linguri cu ceară de albine rasă, 30 de picături de ulei esențial de tămâie, 1 cană cu apă filtrată. Mod de preparare: într-o cratiță, la foc mic, amestecați uleiul de migdale, caise sau nucă de cocos și ceara de albine până când se dizolvă. Nu lăsați uleiul să devină fierbinte. Scoateți imediat cratița de pe foc și adăugați ulei esențial de tămâie. Turnați apă în blender, acoperiți și amestecați la viteză mare. Amestecul va începe să se îngroașe după ce aproximativ trei sferturi din ceara de albine a fost încorporată. Turnați într-un borcan de sticlă.