Main menu

header

947 6 1de Camelia Onciu

Dacă sunteți în căutarea unui truc ușor pentru a vă îmbunătăți sănătatea generală, beți apă cu lămâie la prima oră a dimineții. Este o rutină destul de simplă, dar cu efecte extraordinare. Gustul răcoritor vă trezește mai bine ca o cafea și ajută la începerea digestiei și finalizarea proceselor naturale de detoxifiere ale corpului.

Ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv

Sucul de lămâie are o structură similară cu sucurile stomacului și ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Poate fi util în ameliorarea indigestiei, arsurilor la stomac și a balonării. De asemenea, hidratează colonul, stimulează producția de bilă și infuzează apă în scaun, combătând astfel constipația.

Întărește sistemul imunitar

Fiind bogată în vitamina C, apa cu lămâie întărește imunitatea și luptă împotriva răcelii și gripei. Dar nu numai vitamina C este importantă pentru un sistem imunitar bun, ci și fierul, iar lămâile sporesc capacitatea de a absorbi mai mult fier din alimente. Lămâile mai conțin și vitamina B, calciu, fier, magneziu, potasiu, enzime, antioxidanți și fibre.

Hidratează și energizează

Este important să rămâneți hidratați, mai ales în lunile de vară. Apa simplă este cea mai bună, dar mulți oameni nu sunt atrași de acest gust și nu beau suficientă apă. Lămâia face lucrurile mai interesante. Așa că nu ezitați să vă începeți ziua cu apă cu lămâie și puteți să beți câte pahare doriți în timpul zilei pentru a rămâne hidratați. În plus, apa cu lămâie oferă un plus instantaneu de energie și îmbunătățește starea de spirit.

Susține pielea sănătoasă și întinerită

Lămâile sunt o sursă bogată de antioxidanți care previn deteriorarea radicalilor liberi. Aceștia sunt responsabili de îmbătrânirea prematură a pielii. Vitamina C ajută la menținerea elasticității pielii pentru a preveni formarea ridurilor și pentru a reduce petele. Aceste citrice au capacitatea de a elimina acidul uric din articulații. Acu- mulările de acid uric sunt una dintre cauzele majore ale inflamației.

„Arde” kilogramele în plus

Apa cu lămâie vă poate ajuta să obțineți rezultate mai rapide și pe termen lung în curele de slăbit. Lămâile ajută la combaterea poftelor și a foamei, stimulează metabolismul și vă oferă o senzație de plin, ceea ce vă determină să luați mai puține gustări între mese.

Alcalinizează și blochează cancerul

Deși lămâile au un gust acru, aceste fructe sunt una dintre cele mai alcalinizante surse alimentare. Prea mulți acizi pot provoca inflamații, obezitate și boli majore precum cancerul, diabetul și Alzheimer. Antioxidanții din lămâie reduc riscul apariției mai multor tipuri de cancer și poate opri creșterea celulelor canceroase. Cancerului îi place să crească într-un mediu acid.

Curăță tractul urinar

Lămâile ajută întregul organism să elimine mai multe toxine pentru a preveni acumularea și deteriorarea celulelor, țesuturilor și organelor. Stimulează ficatul să producă mai multe enzime și să lucreze mai eficient. Sucul de lămâie funcționează ca un diuretic pentru a menține tractul urinar fără toxine și, de asemenea, poate modifica nivelul pH-ului, care descurajează creșterea bacteriilor. Acest lucru este foarte util pentru persoanele care suferă adesea de infecții ale tractului urinar.

Împotriva depresiei și a stresului

Nivelurile ridicate de potasiu și de magneziu contribuie la sănătatea creierului și a nervilor. Apa cu lămâie vă poate oferi impulsul de care aveți nevoie pentru a lupta împotriva depresiei și a stresului. Oferă o minte clară și mai multă concentrare, făcând-o o băutură utilă studenților și persoanelor cu locuri de muncă stresante. Puteți înlocui cafeaua de dimineață cu apă călduță cu lămâie. Această băutură răcoritoare oferă un impuls de energie similar pentru a trezi corpul și pentru a crește energia exact ca o ceșcuţă cu cafea.

Lămâile împrospătează respirația și luptă împotriva bacteriilor din gură. Deși lămâile sunt excelente pentru sănătatea orală generală, evitați să beți suc de lămâie nediluat. Acidul citric poate eroda smalțul dinților

Modul de preparare

Durează mai puțin de cinci minute din timpul prețios de dimineață. Stoarceți o jumătate de lămâie într-un pahar mare cu apă călduță. De ce să folosiți apă călduță (sau la temperatura camerei) în loc de apă rece sau fierbinte? Ei bine, apa fierbinte sau rece necesită mai multă energie pentru a fi procesată, așa că primul pahar de dimineață ar trebui să fie călduț sau la temperatura camerei pentru a vă trezi încet corpul și a începe digestia. În plus, apa fierbinte distruge vitamina C.