Main menu

header

947 7 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Medicina tradițională alocă un spațiu generos proprietăților uneia dintre cele mai faimoase tăduitoare ale naturii: traista-ciobanului. Creditat cu numeroase virtuți terapeutice, acest remediu naturist a contribuit la vindecarea unei serii de afecțiuni timp de secole și își păstrează viabilitatea.

Reduce sângerarea postpartum

Traista-ciobanului este atât de populară în medicina naturistă, încât se comercializează sub mai toate formele - uscată, ca supliment, extract lichid, capsule ori tablete. Cea mai faimoasă proprietate a acestei plante este acțiunea benefică asupra sângerărilor, de la hemoragii la tulburări menstruale, precum și pentru accelerarea vindecării rănilor. Un studiu clinic a constatat că voluntarele cu dismenoree care au luat zilnic un medicament împreună cu traista-ciobanului pe tot parcursul ciclului menstrual au manifestat mult mai puține sângerări. De asemenea, o altă cercetare a relevat faptul că administrarea a zece picături de extract de plantă alături de tratament în cazuri de hemoragii postpartum a redus sângerarea pacientelor, notează healthbenefitstimes.com.

Echilibrează tensiunea arterială

Potrivit articolelor de specialitate, planta se poate dovedi benefică pentru a trata diareea cronică, dizenteria și pentru favorizarea mișcărilor intestinale. În același timp, ca remediu tradițional împotriva cancerului, traista-ciobanului conține acid fumaric, care și-a confirmat acțiunea reducând semnificativ creșterea tumorilor animalelor de laborator studiate. Totodată, planta este renumită pentru acțiunea de normalizare a circulației sangvine și poate ajuta la corectarea nivelului tensiunii arteriale. În plus, ca diuretic de renume, traista-ciobanului crește volumul și fluxul de urină, ceea ce ajută la curățarea sistemului urinar. De asemenea, remediul poate fi utilizat, la recomandarea și în dozele prescrise de un specialist, în tratamentul abceselor ureterelor. Ceaiul de traista-ciobanului se prepară prin infuzarea a trei lingurițe cu plantă uscată într-o cană cu apă clocotită timp de câteva minute. Se pot consuma maximum două reprize pe zi.

PONT Traista-ciobanului ajută la stimularea activității țesuturilor, oferind organismului mai multă energie și este utilizată ocazional ca tonic general