Main menu

header

944 8 2de Georgiana Mihalcea

Angelica este o plantă bienală care a fost folosită de mult timp în medicina tradițională chineză pentru a trata multe probleme de sănătate. Ea conține diverse ingrediente bioactive care pot avea proprietăți antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii. Este folosită în mod obișnuit ca supliment alimentar sau ca ingredient de gătit.

Benefică în nicturie

Nicturia este o afecțiune definită ca nevoia de trezire din somn o dată sau de mai multe ori pe noapte pentru a urina. Angelica a fost analizată pentru utilizarea sa în ameliorarea nicturiei. Într-un studiu dublu-orb, participanții cu nicturie au fost randomizați (repartizați) pentru a primi fie un placebo (o substanță ineficientă), fie un produs făcut din frunze de Angelica archangelica timp de opt săptămâni. Toți au fost rugați să țină un jurnal în această perioadă. Cercetătorii au evaluat notițele atât înainte, cât și după perioada de tratament. Până la sfârșitul studiului, cei care au luat angelica au raportat mai puține treziri nocturne decât cei care au luat placebo.

Luptă cu cancerul

Deși niciun supliment sau plantă nu poate vindeca în totalitate această maladie nemiloasă, cancerul, angelica poate fi folosită ca tratament complementar. Cercetătorii au studiat potențialele efecte anticancer ale angelicăi într-un laborator. Astfel, ei au descoperit că această plantă poate provoca moartea celulelor canceroase, ceea ce a condus cercetătorii la concluzia că planta poate avea potențial antitumoral. Un studiu mult mai vechi efectuat pe șoareci a găsit rezultate similare.

Alungă anxietatea

Angelica a fost folosită în medicina tradițională ca tratament pentru anxietate. În zilele noastre, extractele de angelică au fost date șobolanilor înainte ca aceștia să fie nevoiți să efectueze teste de stres. Potrivit cercetătorilor, șobolanii au avut performanțe mai bune după ce au primit angelica, făcându-l un potențial tratament pentru anxietate.

Are proprietăți antimicrobiene

Potrivit unor cercetători, angelica prezintă activitate antimicrobiană împotriva următoarelor bacterii și ciuperci: Candida albicans, Clostridium difficile, Clostridium perfringens, Enterococcus faecalis, Eubacterium limosum și Peptostreptococcus anaerobius.

Calmează bufeurile

Una dintre cele mai frecvente utilizări ale plantei Angelica sinensis, în special în medicina tradițională chineză, este gestionarea simptomelor menopauzei și a altor probleme hormonale feminine. Terapiile complementare sunt, de asemenea, din ce în ce mai populare, deoarece tot mai mulți oameni caută opțiuni naturale pentru simptomele menopauzei, cum ar fi bufeurile sau transpirațiile nocturne. Unele dovezi sugerează că rădăcina de angelica poate ajuta la menținerea sau creșterea nivelurilor circulante de serotonină - reducând astfel severitatea și frecvența bufeurilor.

În medicina tradițională, angelica este utilizată pentru a trata și alte afecțiuni printre care: insomnie, tulburări digestive, unele boli de piele și afecțiuni respiratorii

Ameliorează artrita

Această plantă poate oferi protecție atât împotriva osteoartritei sau a „uzurii” articulațiilor, cât și împotriva artritei reumatoide, o afecțiune inflamatorie autoimună a articulațiilor. Administarea de Angelica sinensis poate reduce inflamația, poate preveni deteriorarea articulară ulterioară și poate promova repararea cartilajului în osteoartrită. În ceea ce privește artrita reumatoidă, planta poate scădea răspunsul inflamator, reducând durerea și ameliorând unele dintre celelalte simptome ale sale.