Main menu

header

de Anda Postolache

Unele persoane au herpes care le iese pe buză sau lângă nas exact atunci când le este lumea mai dragă. Micile vezicule sunt şi dureroase, iar uneori apar mâncărimi în zona lor. Herpesul este produs de un virus pe care oricine îl poartă, dar care se manifestă doar la cei care au imunitate mai scăzută.

Există şi alimente ce funcţionează pe post de tratament în cazul acestei afecţiuni: ardei, varză, pătrunjel, lămâie, măceşe, portocale. Cât herpesul este activ, dar şi ca mod de prevenire, este total neindicat să se consume: ciocolată, mazăre, nuci şi bere! În plus, zonele bolnave trebuie ferite de soare şi de vânt.

Tinctura de propolis, cel mai bun antibiotic
De mare ajutor în tratarea herpesului este decoctul de săpunăriţă, ce se realizează astfel: 80 g de plantă se pun într-un litru de apă. Se fierbe totul cinci minute, se strecoară, se aplică atunci când aproape s-a răcit. Ceaiul de săpunăriţă se poate şi bea câte două căni pe zi, ajutând la detoxifierea organismului.
De mare folos este tinctura de propolis, cel mai bun antibiotic natural din câte există, ungându-se cu ea locul afectat, până la dispariţia pustulelor dureroase. Se găseşte la magazinele specializate în comercializarea plantelor medicinale şi a produselor naturale. Utile mai sunt şi aplicaţiile locale cu coji de lămâie, măr sau portocală. Este cunoscut şi efectul benefic al unguentului din farmacii Aciclovir.