Main menu

header

943 7 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Specie cu multiple beneficii pentru sănătate, castanul oferă terapiilor naturiste și o varietate mai specială, castanul alb, care se adresează unor afecțiuni nervoase des întâlnite și care este cunoscut ca aliat al bunei stări mintale.

„Rupe” fluxul gândurilor obsesive

Remediul Bach din castanul alb este unul dintre cele dezvoltate de celebrul medic Edward Bach, în anii 1930. Acest preparat care valorifică potențialul castanului alb este creat special pentru cei care sunt afectați de gânduri persistente și griji care îi țin treji noaptea sau care le distrag atenția ziua. Potrivit bachcentre.com, remediul din castan alb „rupe” ciclul fluxului nesfârșit de gânduri repetitive care mențin o stare psihică și emoțională negativă. Castanul alb poate fi util, la recomandarea unui specialist, persoanelor care au gânduri obsesive și compulsive.

Alungă insomnia

Persoanele cărora le este recomandat castanul alb se află într-o stare de iritabilitate mintală care crește în intensitate, au certuri cu ei înșiși, reiau un eveniment în minte de nenumărate ori, gândindu-se cum ar fi putut acționa altfel. Aceste aspecte sunt valabile de la o ceartă în familie până la o dispută la locul de muncă - așadar, în situații foarte des întâlnite în viața de fiecare zi. Această stare se poate acutiza noaptea, generând insomnie. Ca urmare, administrarea de castan alb, în dozele prescrise, este de natură să inducă pace și calm interior, favorizând liniștirea nervoasă. De asemenea, remediul din castan alb susține capacitatea de concentrare, întrucât favorizează organizarea și prioritizarea la nivel mintal.

Atenuează anxietatea

Castanul alb este creditat cu proprietatea de a atenua anxietatea, întrucât poate induce o stare de echilibru psihic. Remediul din această plantă poate fi personalizat în funcție de starea fiecărui pacient, practicienii recomandând diverse amestecuri, în funcție de alte trăsături ale suferinței fiecăruia. Preparatul se administrează oral, simplu sau diluat într-un pahar cu apă. De regulă, doza minimă este de patru picături, de patru ori pe zi, cu efect și asupra stărilor emoționale puternice, care de multe ori stau la baza dificultăților unei persoane de a scăpa de tensiunea psihică.

PONT Castanul alb este indicat celor care scrâșnesc din dinți pe fond nervos.