Main menu

header

941 7 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta 

Lucerna conţine toate vitaminele şi mineralele cunoscute. Numele acestei plante puternice este derivat din termenul arab „al-fal-fa” - „tatăl tuturor alimentelor”. Studiile de specialitate au confirmat proprietăți terapeutice remarcabile ale acestui tămăduitor fără egal.

Purifică sângele

Datorită conţinutului mare de clorofilă şi de vitamina A, lucerna întăreşte sistemul imunitar, detoxifică organismul și ajută la o remarcabilă purificare a sângelui. Foarte bogată în fibre, vitamine și minerale, planta neutralizează toxinele, are capacitatea de a absorbi şi transporta reziduurile intestinale și contribuie la eliminarea apei reţinute în organism. De asemenea, datorită conţinutului ridicat de vitamina K, lucerna determină un flux sangvin sănătos și întăreşte vasele de sânge. Studii citate de healthline.com au relevat, de asemenea, proprietatea lucernei de a preveni creşterea nivelului de colesterol.

Scade glicemia

Prin enzimele pe care le conţin, frunzele de lucernă ajută la asimilarea nutrienților. În același timp, planta are un bun renume de remediu împotriva diabetului, întrucât poate încetini absorbția glucozei în intestine. Un studiu recent, publicat în revista Interventional Medicine and Applied Science, a evaluat efectul extractului de lucernă asupra acestei boli și a constatat că după 21 de zile de administrare de extract de lucernă, animalele de laborator testate au manifestat scăderea glicemiei și trigliceridelor.

Diminuează bufeurile

Lucerna conține izoflavone, molecule care imită acțiunea hormonului estrogen. Ca atare, o serie de studii susțin faptul că administrarea preparatelor pe bază de plantă poate fi un remediu eficient pentru tulburările menstruale și simptomele generate de menopauză. O cercetare a pus în evidență că bufeurile voluntarelor s-au redus considerabil - chiar au dispărut complet pentru 20% dintre participante - după trei luni de administrare de extract de lucernă. De asemenea, un studiu clinic a demonstrat faptul că lucerna este utilă pentru îmbunătățirea calității vieții pacientelor cu cancer de sân, reducând considerabil oboseala și simptomele hormonale asociate cu această boală.

Lucerna are capacitatea de a reduce durerile și inflamațiile osteoartritei