Main menu

header

de Anda Postolache

Pe lângă acţiunea benefică asupra sănătăţii pe care o au, legumele şi alte produse naturale mai au şi calitatea de a creşte libidoul şi potenţa, fiind afrodiziace puternice. De aceea, încă din Antichitate, oamenii le-au folosit pentru mărirea dorinţei erotice.

Ceapa trezeşte dorinţele
Pe lângă proprietăţile antiseptice, banala ceapă are, ca şi usturoiul, de altfel, adevărate calităţi afrodiziace. Acesta este şi motivul pentru care, în anumite mănăstiri, consumul ei este interzis! Din păcate, ca o achiziţie negativă a civilizaţiei, ceapa şi usturoiul au ajuns să fie evitate din pricina mirosului persistent. În ciuda faptului că este vorba despre legume cu extraordinare calităţi terapeutice, de mici ni se impregnează ideea că a mirosi a ceapă sau, usturoi e un lucru blamabil, facându-ne să ni se pară că sunt mirosuri urâte. În vechime nu existau aceste probleme, drept pentru care ceapa era foarte preţuită în Asia încă de acum 7.000 de ani.

Usturoiul vă pune sângele în mişcare
După cum am menţionat şi în rândurile de mai sus, usturoiul este un puternic afrodiziac şi, în acelaşi timp, un antibiotic natural foarte bun. Înghiţirea, dimineaţa, pe stomacul gol, a doi căţei de usturoi cu apă, fără a fi mestecaţi, ci doar tăiaţi, ca să alunece mai uşor pe gât, ajută la prevenirea problemelor de colon şi la creşterea imunităţii.

Mierea, aliatul bărbăţiei
Mierea are şi proprietăţi afrodiziace, iar consumul ei creşte secreţia glandelor sexuale masculine, şi consumată în cantităţi mici nu determină mărirea masei corporale. Se recomandă persoanelor care nu au contraindicaţii în ceea ce priveşte consumul de miere, cum ar fi diabeticii sau cei cu alergii la plantele din care este rezultată. Pentru efect afrodiziac trebuie să se consume două linguriţe dimineaţa, cu un pahar cu apă.

Ţelina stimulează impulsurile sexuale
Deja intrată în conştiinţa publică pentru efectele ei afrodiziace, ţelina nu mai are nevoie de vreo prezentare prea mare. Se recomandă să o consumaţi sub formă de suc proaspăt şi să o combinaţi, eventual, cu suc de morcovi sau de mere. O puteţi rade foarte mărunt şi adăuga la diverse salate. Mâncată cu regularitate, dimineaţa mai ales, o asemenea salată poate face minuni.

Ciocolata, aducătoare de fericire
Ciocolata este şi ea un afrodiziac eficient, nu degeaba tema dragostei şi a sexului se regăseşte în majoritatea reclamelor la ciocolată. Efectul afrodiziac al ciocolatei este dat, în cea mai mare măsură, de prezenţa unui alcaloid numit teobromină, ce induce o stare de bine, chiar de fericire, după cum o descriu persoanele care au ieşit dintr-o stare depresivă consumând un pic de ciocolată. Ea mai are şi proprietăţi energizante, dar, din păcate, nu poate fi consumată de oricine. Astfel, diabeticii, persoanele supraponderale, cei excesiv de nervoşi se vor abţine.

O reţetă pentru un libidou crescut
Pentru creşterea libidoului puteţi prepara şi un şodou din: o lingură cu miere lichidă, o cană cu lapte călduţ (foarte important este să nu fie clocotit, căci în acest caz enzimele din miere mor) şi un gălbenuş de ou. Se pun în cană gălbenuşul de ou, mierea şi se amestecă bine în timp ce se toarnă laptele cald. Pe lângă gustul foarte bun, şodoul este foarte hrănitor.

Un mit destrămat: vinul roşu

Alcoolul, din păcate, este considerat în „folclor” drept afrodiziac, mai ales vinul roşu. În realitate, efectele acestuia nu sunt benefice în planul sexualităţii. Este vorba mai ales despre efectul dezinhibator pe care îl are, şi nu despre creşterea energiei sexuale. Consumat des, alcoolul, mai ales tăria, are efect contrar.