Main menu

header

938 7 2de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie

Cu două decenii în urmă, mai mulți fermieri australieni au decis să producă usturoi în țară, astfel încât să nu mai depindă de importuri. Rezultatul a fost un tip de legumă cu proprietățile de excepție conferite de clima și solul de la Antipozi, care a vădit, într-un studiu recent, inclusiv proprietatea extraordinară de a inhiba virusul care generează COVID-19.

Împiedică infectarea celulelor din tractul digestiv

La începutul anilor 2000, australianul Nick Diamantopoulos a călătorit prin lume investigând soiurile de usturoi care ar fi potrivite pentru diversele zone ale Australiei. Astăzi, Diamantopoulos este directorul executiv al Australian Garlic Producers, care deține aproximativ 292 de soiuri de usturoi australian. Câteva soiuri ale acestei legume speciale au vădit, în cadrul unor cercetări riguroase derulate în cadrul Institutului „Peter Doherty” pentru Imunitate, capacitatea de reducere a infecțiilor legate de virusul SARS-CoV-2 și de a inhiba virusul gripei. Concret, extractul de usturoi australian se combină cu patogenul și îl împiedică să infecteze celulele din tractul digestiv. Usturoiul care poate combate gripa provine dintr-o cultură comercială cultivată în Merbein, în nord-vestul statului Victoria. Potrivit specialistului Julie McAuley, care a lucrat cu experți de la Universitatea din Melbourne și Spitalul Royal Melbourne, această varietate de usturoi poate fi foarte eficientă administrată ca supliment alimentar. Diamantopolous a anunțat recent că, în urma descoperirii, compania sa va dezvolta suplimente alimentare cu usturoi australian.

Scade tensiunea arterială

Potrivit experților australieni, usturoiul trebuie consumat crud pentru ca organismul să beneficieze de toate proprietățile sale uimitoare. Pe lângă faptul că este un condiment apreciat în toată lumea de mii de ani, există o documentație substanțială privind utilizarea acestei legume pentru proprietățile sale terapeutice. Varietatea australiană nu face decât să amplifice beneficiile deja existente ale usturoiului. S-a demonstrat că prezența acestuia în dietă ajută la întărirea sistemului imunitar al organismului, fiind de mare folos inclusiv copiilor, care suferă în medie de șase până la opt răceli în fiecare an. De asemenea, usturoiul australian reduce tensiunea arterială, prevenind astfel accidentul vascular cerebral și atacurile de cord, două dintre cele mai mari probleme de sănătate la nivel mondial.

Această varietate de usturoi poate fi eficientă administrată şi ca supliment alimentar

„Suplimentele cu usturoi australian pot încetini virusul SARS-CoV-2, astfel încât sistemul imunitar să poată continua să-l atace acolo unde acesta infectează în principal - în tractul respirator“ (Julie McAuley, Institutul „Peter Doherty“ pentru Imunitate, Australia)

Acţionează ca un antibiotic natural

Potrivit rezultatelor unor studii recente, usturoiul australian reduce nivelul colesterolului total și LDL („rău”) cu până la 15%. În același timp, această legumă care acționează ca un adevărat antibiotic natural prin intermediul alicinei pe care o furnizează organismului, poate ajuta la reducerea riscului de cancer de colon. Potrivit unei cercetări derulate de specialiștii de la Iowa Women’s Health, participanții la un studiu clinic au înregistrat un risc mai redus cu 35% de a dezvolta această boală în condițiile unui consum regulat de usturoi. Totodată, antioxidanții din usturoiul australian ajută la prevenirea daunelor oxidative care apar în corp, ținând astfel la distanță afecțiunile neurodegenerative.