Main menu

header

937 7 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Stimulent şi revigorant al organismului, având efecte mai puternice decât multe medicamente, orzul verde este în același timp și un aliment, și un medicament. Această cereală formidabilă poate face parte din dieta oricărei persoane își dorește nu doar un stil de viață sănătos, ci și un metabolism detoxificat și fortificat.

Previne mutațiile ADN

Orzul verde este atât de puternic, încât proprietățile sale au generat o adevărată industrie, cereala găsindu-se sub formă de pulbere pură, extract lichid, comprimate, capsule cu extract. În oricare variantă, această cereală se asimilează ușor, nu are efecte secundare și aduce organismului un tablou impresionant de beneficii. Potrivit articolelor de specialitate, principala caracteristică a orzului verde este conţinutul în superoxid-dismutază (SOD), una dintre cele mai importante enzime cu efect antioxidant. Ca urmare, suplimentarea dietei cu orz verde întărește imunitatea și întârzie îmbătrânirea, eliminând efectele nocive ale radicalilor liberi. Mai mult, SOD, mai puternic decât vitamina C, este creditat cu proprietatea de a preveni mutațiile la nivelul ADN. Prin capacitatea de a creşte nivelul energetic, vigoarea şi rezistenţa organismului, orzul verde este deopotrivă un tonic redutabil și un detoxifiant de calibru. Această cereală elimină toxinele şi metalele grele din organism, favorizează drenarea ficatului, accelerează vindecarea și are efect alcalinizant. Toate aceste beneficii se datorează faptului că, atunci când planta este tânără, conţine o serie de nutrienți foarte importanți în formă concentrată, aceștia fiind uşor asimilaţi de organismul uman. Potrivit rezultatelor unor studii, pulberea de orz verde este singura care poate furniza toţi nutrienţii de care are nevoie o persoană.

Reface mucoasa gastrică

Foarte bogat în vitamine şi minerale, orzul verde conține prețioasa clorofilă, nutrient cu efect antibacterian, care reface celulele sangvine. Se recomandă administrarea unei lingurițe cu pulbere de orz verde de maximum trei ori pe zi, dizolvată în apă. De asemenea, această cereală reglează nivelul glicemiei şi previne complicaţiile care pot apărea în diabet. În același timp, grație puternicei acțiuni antioxidante, orzul verde a dat rezultate promițătoare împotriva tumorilor de pancreas, de sân sau de ovare. Iar prin acțiunea alcalinizantă, această cereală este de folos în cazuri de gastrită, ulcer, sau pancreatită, întrucât ajută la refacerea mucoasei gastrice.