Main menu

header

de Ana Trifan

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit plantele pentru a trata probleme de sănătate, inclusiv cele legate de viaţa sexuală. După modul în care acţionează, avem diverse tipuri de plante ce pot ajuta la îmbunătăţirea vieţii intime.

Afrodiziace din natură
Aşadar, avem plante ce stimulează funcţionarea sistemului nervos, ce îmbunătăţesc circulaţia sângelui, inclusiv în zonele genitale, dar şi vegetale ce au proprietatea de a stimula creşterea şi regenerarea ţesuturilor. Acestea din urmă pot face structura organelor genitale să crească mai puternic, iar acestea să funcţioneze la capacitate maximă. În natură mai există şi ierburi ce stimulează direct centrii nervoşi, care, se ştie, joacă un rol important în funcţionarea organelor sexuale. Natura ne mai oferă şi plante ce stimulează direct zonele intime sau altele ce favorizează producerea de hormoni sexuali. Acestea sunt doar unele dintre ierburile ce îmbunătăţesc viaţa sexuală şi apetitul sexual atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor, dar să detaliem cu câteva exemple.

Păducelul stimulează activitatea inimii
Pentru calităţile deosebite în tratarea afecţiunilor cardiace, păducelul mai este numit şi planta inimii. Acesta stimulează activitatea inimii şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Zona organelor genitale va fi şi ea deci mai bine vascularizată. Măcinaţi mărunt flori de păducel. Luaţi câte o linguriţă înainte de masă, de două-trei ori pe zi. Nu înghiţi direct, ci ţineţi mai întâi sub limbă!

Lemnul-dulce, hormon natural
Ghimbirul asigură buna circulaţie a sângelui şi măreşte apetitul sexual, este tonifiant şi revitalizant. Faceţi-vă o obişnuinţă din a vă condimenta mâncărurile cu el. De asemenea, puteţi lua o linguriţă cu ghimbir măcinat cu o jumătate de oră înainte de actul sexual.
Lemnul-dulce este un hormon natural. Măcinaţi rădăcină uscată de lemn-dulce în râşnita de cafea. Se iau câte trei linguriţe cu pulbere de rădăcină de lemn-dulce de trei ori pe zi, înainte de masă. Este important să ţineţi cât mai mult pulberea sub limbă înainte de a o înghiţi cu puţină apă.
Menta e şi ea un afrodiziac la îndemâna oricui, ajutând al stimularea secreţiilor şi la lubrifierea zonelor genitale. Mestecaţi cât mai des frunze proaspete de mentă.

Năutul, excitantul mediteranean
Cafeina din cafea sau din ceai este, de asemenea, un excitant al sistemului nervos central. E o idee bună să beţi o ceaşcă de cafea sau de ceai negru cu un sfert de oră înainte de a începe activitatea sexuală.
Năutul este, la rândul lui, un afrodiziac puternic, folosit mai ales de popoarele din zona mediteraneană. Îl puteţi consuma sub formă de pastă (humus), în stare naturală sau uşor prăjit.
Trei linguri cu miere pe zi ajută la stimularea activităţii organelor sexuale. Înainte de jocul amoros, preparaţi-vă un tonic dintr-un gălbenuş de ou, o lingură cu miere şi un vârf de cuţit de piper, pe care le amestecaţi cu o jumătate de pahar cu lapte. Nu folosiţi miere de tei sau de mac, pentru că aceasta are efect calmant.

Ginsengul măreşte producerea de spermă

Piperul Cayenne, etichetat ca o plantă medicinală nutritivă, e o sursă importantă de vitaminele A, B şi C, ajutând totodată la creşterea şi regenerarea ţesuturilor. Condimentul va face organele sexuale să fie mai puternice şi mai eficiente.
Renumitul ginseng stimulează şi normalizează circulaţia sângelui atât în creier, cât şi în organele sexuale. El stimulează centrii nervoşi, măreşte excitaţia şi producerea de spermă.
Nucşoara este un alt condiment ce vine în ajutorul vieţii sexuale. Este un excitant de putere medie. Atenţie! Nu consumaţi mai mult de jumătate de linguriţă pe zi, deoarece are şi efect calmant şi somniferic.