Main menu

header

Femeile s-au obişnuit cu scurgerea lunară de sânge, menstruaţia. Dar când, în afara acesteia, apar şi altele, înseamnă că au o problemă. Această anomalie poartă numele de metroragie.

   În aceste cazuri, vizita la medic este obligatorie. După ce doctorul ginecolog a stabilit cauza acestor scurgeri de sânge, este important de ştiut că, dacă ne folosim de virtuţile vindecătoare ale plantelor, putem opri această neplăcută situaţie.
 

Traista-ciobanului vă pune pe picioare
     Plantele ce ajută în acest caz sunt: urzicile, traista-ciobanului, coada-calului, vâscul, troscotul ş.a. Aceste plante pot fi folosite fie simple, fie în combinaţie cu altele.
    Traista-ciobanului: infuzie preparată din două, trei linguri cu plantă opărită în 200 ml de apă. Se iau cinci linguri pe zi;
     Răchitan: opăriţi o linguriţă cu plantă la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi;
    Troscot: infuzie dintr-o lingură cu plantă la o cană cu apă. Persoana suferindă de metroragie trebuie să bea două, trei căni pe zi;
   Urzica: beţi două sau trei căni pe zi dintr-o infuzie de frunze de urzică. Aceas­ta trebuie preparată înainte de fiecare administrare dintr-o lingură cu frunze la 250 ml de apă.

Amestecuri binefăcătoare
     - Un preparat dintr-o combinaţie de plante, ce face foarte bine în cazurile de metroragie este următorul: 20 g de flori de coada-şoricelului, zece grame de traista-ciobanului, zece grame de coada-calului, 20 g de troscot, zece grame de coajă de stejar, zece grame de conuri de hamei.
     Din două linguri din acest amestec se realizează un decoct prin fierbere timp de zece minute. Se beau două căni pe zi, cu înghiţituri mici; - Un alt amestec cu rezultate bune este cel preparat din 30 g de traista-ciobanului, 25 g de coada-calului, 30 g de troscot, 15 g de levănţică. O lingură din acest amestec se opăreşte în 250 ml de apă. Este important să se bea una sau două căni pe zi.  
Elena Şerban