Main menu

header

901 7 3de Ștefania Băcanu şi Gabriela Comşa

Uleiul de mentă este renumit pentru mirosul proaspăt și revigorant, dar partea terapeutică nu este atât de cunoscută. Mai exact, versatiltatea produsului și beneficiile pe care le aduce organismului, îndeosebi în industria cosmetică. Astfel, uleiul de mentă poate fi folosit ca atare sau combinat cu alte produse, prin aplicarea directă sau masarea zonelor ce necesită tratament.

Alungă migrenele

Uleiul de mentă conține numeroase minerale și substanțe nutritive, inclusiv fier, mangan, magneziu, calciu, acid folic, potasiu și cupru, dar și acizi grași Omega 3, vitaminele A și C. De aceea, produsul este foarte utilizat în tratamente corporale sau ca remedii naturale pentru diverse afecțiuni. Folosit în stare pură, uleiul de mentă ajută la calmare, la eliminarea stresului și a migrenelor, dar și a senzației de greață și durerilor. Puneți două-trei picături de ulei în palme și masați-vă tâmplele și fruntea timp de cel puțin un minut. Veți simți o senzație de răcorire și de claritate, ca și cum vi s-ar fi luat un văl de pe ochi. Se consideră că prezența calciului participă la îndepărtarea disconfortului produs de durere. De asemenea, uleiul de mentă ajută la reducerea febrei, dacă vă aplicați câteva picături pe frunte și tâmple și masați ușor. La fel procedați și în cazul inflamațiilor musculare.

Echilibează glicemia

Uleiul de mentă reduce considerabil pofta de mâncare și reglează nivelul zahărului din sânge. În plus, creează sentimentul de sațietate după fiecare masă. Aplicați câteva picături de mentă pe piept, înainte să vă așezați la masă. Acesta este un truc pentru a reuși să mâncați cu limită, indiferent cât de apetisante sunt produsele. Astfel că, cine vrea să reducă greutatea poate apela cu încredere la acest produs. Uleiul de mentă reduce și simptomele sindromului de colon iritabil, lucru ce a fost confirmat de specialiști în urma unor cercetări științifice. Beți în fiecare dimineață, pe stomacul gol, un pahar cu apă, maximum 100 ml, în care adăugați o jumătate de linguriță cu ulei de mentă. Amestecați și consumați cu 30 de minute înainte de micul dejun. Repetați procedura șapte-zece zile. De asemenea, acest produs atât de parfumat crește imunitatea, prevenind apariția afecțiunilor și stimulează circulația sangvină. Este recomandat mai ales persoanelor care își simt picioarele grele, obosite sau cele care se confruntă cu retenția de apă. Masați-vă membrele, 10-15 minute, cu ulei de mentă, apoi încercați să stați cu picioarele puțin mai sus decât nivelul corpului. Veți simți îmbunătățiri după prima utilizare. Indicat ar fi să continuați încă două zile după ce s-au redus simptomele. 

Uleiul de mentă relaxează și desfundă gâtul și nasul, fiind indicat în cazul alergiilor, iar în combinație cu uleiul de eucalipt creează adevărate plăceri ale sistemului respirator

Redă strălucire părului

Uleiul de mentă poate fi folosit și în industria cosmetică, grație conținutului ridicat de vitamine, necesare atât pielii, cât și părului. Cea mai simplă procedură este să adăugați câteva picături de ulei de mentă în șamponul obișnuit sau, pur și simplu, vă puteți masa scalpul. Dacă alegeți a doua variantă, este indicat ca, după ce ați aplicat produsul pe scalp, să îl lăsați să acționeze 20-30 de minute, abia apoi spălat. Urmați tratamentul măcar o dată pe săptămână și veți observa că va fi stimulată creșterea părului, iar firul va fi mult mai gros și strălucitor. Uleiul de mentă aduce în plus și o senzație de împrospătare.