Main menu

header

de Anda Postolache

În medicina naturistă se ştie că toamna se acutizează problemele de stomac. Persoanele care au slăbiciuni în ceea ce priveşte aciditatea crescută vor avea de suferit şi mai mult cu cât se apropie anotimpul rece. Stomacul secretă sucul gastric, cel responsabil de digestia alimentelor.

Nu are efecte secundare
Cantitatea de suc gastric produs de stomac este de circa 4,5 litri în 24 de ore. În general, arsurile stomacale au ca şi cauze excesele de tutun, alcool, băuturi carbogazoase, băuturi fierbinţi. De asemenea, stările de nervozitate produc aciditate şi în cele din urmă ulcer. Dulciurile şi carnea sunt şi ele la baza problemelor de aciditate crescută.
Pentru a ne proteja de aceste situaţii neplăcute putem să apelăm la sucul de cartofi. Cartoful este un ajutor nepreţuit în lupta cu aciditatea, fiindcă are în componenţa lui substanţe alcalinizante. Putem să preparăm dimineaţa un suc din câţiva cartofi cruzi. Acesta nu este rău la gust, dar, dacă dorim, putem să îl combinăm cu sucul de varză. Astfel obţinem un suc de legume foarte hrănitor şi pe deasupra un pansament excelent pentru stomac. Pentru cazurile de arsuri mai puternice putem să folosim şi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, dar nu trebuie să uzăm prea des de această metodă. În schimb, sucul de cartofi reglează aciditatea stomacului, fără să aibă niciun efect nedorit.