Main menu

header

897 7 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Seva de mesteacăn este considerată un adevărat medic al naturii, cu proprietăţi vindecătoare şi purificatoare de excepție. A fost folosită de-a lungul vremii pe scară largă pentru tratarea şi prevenirea bolilor.

Este eficientă împotriva reumatismului şi are efect citostatic

Plină de glucoză şi fructoză, xilitol, vitamina C, săruri minerale, aminoacizi, flavonoide, saponine, enzime, hormoni vegetali etc., seva de mesteacăn este transparentă, fluidă şi are un gust dulceag. Potrivit tradiției de utilizare, acest lichid miraculos fortifică întregul organism. Se administrează 2 ml de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, timp de trei săptămâni la adulţi, iar la copiii peste 10 ani, 1 ml, de două ori pe zi, în acelaşi interval. De asemenea, seva de mesteacăn este utilă în prevenirea și tratarea cistitei, inflamație a vezicii urinare produsă de infecția la nivelul acesteia. Se recomandă consumul a câte 1 litru de sevă pe zi, timp de două săptămâni. Potrivit rezultatelor unor cercetări riguroase, seva de mesteacăn este un remediu excelent împotriva cancerului. Efectele sale antitumorale se datorează, explică experții, conţinutului de acid betulinic, care se găseşte în proporţii mari în acest arbore. Ca urmare, seva are efect citostatic asupra celulelor maligne din formaţiunile tumorale de la nivelul sistemului nervos. În același timp, seva de mesteacăn și-a demonstrat eficiența și împotriva reumatismului. Se administrează 1 litru pe zi, timp de 20 de zile.

Elimină pietrele la rinichi

Efectele benefice ale sevei de mesteacăn se extind și asupra sistemului urinar. Astfel, prin intermediul unei cure de 20 de zile cu acest lichid sunt eliminate pietrele la rinichi - în prima zi se consumă 0,5 litri, în a doua zi, 0,6 litri, până la un litru în cea de-a cincea zi, cantitate ce se consumă timp de zece zile, după care se scade gradat, cu câte 0,1 litri pe zi, aşa încât în ultima zi de cură să se consume din nou 0,5 litri de sevă de mesteacăn.