Main menu

header

892 7 5de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

Unul dintre cele mai populare tipuri de ceai din Japonia, Bancha, este faimos, pe de o parte, pentru gustul său deosebit, iar pe de altă parte pentru proprietăți terapeutice puse în evidență deopotrivă de utilizarea tradițională și de cercetările moderne.

Previne îmbătrânirea prematură

Ceaiul Bancha este un tip special de ceai verde japonez, care se prepară cu frunzele mai vechi și mai mari ale plantei. Fiind sărac în cafeină și bogat în antioxidanți, acest ceai, cu subtipurile Hojicha și Genmaicha, este exportat în multe alte țări ale lumii. Alături de gustul foarte special, ceaiul Bancha este redutabil pe direcția eliminării efectelor radicalilor liberi, a stresului oxidativ al organismului și a prevenirii îmbătrânirii premature. Potrivit literaturii de specialitate, antioxidanții din acest tip de ceai asigură buna funcționare cognitivă, menținând vigilența, capacitatea de atenție și concentrarea. De asemenea, studiile derulate asupra proprietăților ceaiului Bancha au evidențiat faptul că această băutură are capacitatea de a scădea nivelul trigliceridelor, prevenind astfel atacul de cord, accidentul vascular cerebral și bolile coronariene, notează organicfacts.net.

Reglează echilibrul glucozei

Prin susținerea pe care o acordă sistemului imunitar, ceaiul Bancha optimizează funcțiile ficatului și susține sănătatea rinichilor. În același timp, potrivit rezultatelor unor studii riguroase, acest tip de ceai are un efect notabil asupra nivelului de zahăr din sânge, ajutând la reglarea echilibrului de glucoză și de insulină din organism. Totodată, ceaiul Bancha suprimă pofta de mâncare, fiind eficient în procesul de scădere în greutate. Pentru a prepara ceaiul Bancha, se pune 1/2 cană cu apă la fiert, se adaugă o lingură cu frunze uscate de plantă și se lasă să fiarbă aproximativ cinci minute. După ce s-a răcit puțin, lichidul se strecoară și se distribuie în ceșcuțe. Se poate servi îndulcit cu miere și aromatizat suplimentar cu zeamă de lămâie.

PONT. Consumul regulat de ceai Bancha combate eficient infecțiile din cavitatea bucală.