Main menu

header

de Anda Postolache

- Sucuri proaspete pentru o sănătate bună

Hidratarea suficientă şi corectă este foarte necesară în zilele foarte călduroase de vară, şi nu numai. În afară de apă, este indicat să consumăm şi sucuri de fructe, pentru a ne procura necesarul de vitamine şi de minerale din acestea.

Cele din comerţ sunt cancerigene
Recent, Agenţia pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie (FSA) a testat peste 200 de băuturi răcoritoare comercializate în Marea Britanie şi în Franţa, iar rezultatele au fost alarmante, întrucât s-a găsit în componenţa sucurilor o cantitate mare de benzen. Această substanţă provoacă mai multe tipuri de cancer, printre care şi leucemia. Marii producători de sucuri duc campanii importante pentru a ne convinge că nimic nu este periculos în produsele lor, dar adevărul este că nimic nu se compară cu un suc proaspăt de fructe preparat de noi înşine. Vă oferim câteva reţete.

Prunele au efect laxativ
Sucul de prune este un stimulent nervos, diuretic, laxativ şi detoxifiant. Poate fi folosit în timpul curelor de slăbire, se bea, înainte de masă, pe stomacul gol.

Mărul, tonic muscular
Dimineaţa este nevoie de numai zece minute ca să ne stoarcem trei-patru mere şi să bem, înainte de a mânca, sucul lor bogat în vitamine. Sucul de mere este un tonic muscular şi al sistemului nervos, un bun diuretic, antireumatismal şi depurativ. Se poate combina cu sucul de morcovi, şi astfel vom beneficia şi de caroten, iar vederea noastră va fi îmbunătăţită.

Grepfrutul, indicat convalescenţilor
Sucul de grepfrut este foarte indicat pentru drenarea bilei, fiind bogat în vitamina C, şi reprezintă un stimulent hepatic eficient. Excelent convalescenţilor şi persoanelor care au ficatul obosit.

Strugurii detoxifică organismul
Sucul de struguri mai este supranumit şi laptele vegetal, fiind bogat în calorii, are peste 900 de calorii la un kilogram, fiind totodată şi un foarte bun detoxifiant. Este indicat în cazul artritei, al reumatismului, al gutei, al litiazelor şi al exceselor de uree în sânge, al tulburărilor de hipertensiune.