Main menu

header

836 9 2de Ştefania Băcanu şi Adrian Pătrăuceanu

Astragalus, care mai este numit şi „căpetenia galbenă”, „rădăcină de lapte”, sau „rădăcina vieţii”, este o plantă binecunoscută pentru întărirea sistemului imunitar şi un aliat de nădejde în lupta cu bolile. De mii de ani, este utilizată în medicina tradiţională chineză, ca fundament în tratarea tumorilor şi protejarea inimii.

Apără pancreasul

Rădăcinile uscate ale acestei plante se folosesc în scop medicinal şi sunt recoltate de la exemplarele mai vechi, de peste patru ani. Graţie calităţilor antiinflamatorii, astragalusul are un lung istoric de vindecare a rănilor şi de regenerare a organelor şi ţesuturilor deteriorate. Protejează pancreasul şi reglează funcţiile celulelor care produc insulina. Astfel, pot preveni apariţia diabetului şi a bolilor de rinichi asociate. Componentele de bază îi permit să aibă un impact benefic asupra sănătăţii corpului uman. Saponinele au capacitatea de a reduce colesterolul, de a îmbunătăţi sistemul imunitar şi de a preveni cancerul. Flavanoidele, bogate în calităţi antioxidante, controlează foarte bine apariţia radicalilor liberi şi previn apariţia bolilor de inimă, iar polizaharidele îndepărtează microbii, ţin la distanţă gripa şi orice formă de inflamare ce poate apărea la nivelul pielii.

Are aceleaşi rezultate precum interferonul

Pentru că este un complex de vitamine şi minerale, astragalus se regăseşte pe lista suplimentelor naturale antitumorale şi se administrează în acelaşi timp cu şedinţele de chimioterapie, atunci când este nevoie. În cazul hepatitei de tip B, concentraţia plantei are aceleaşi efecte ca interferonul. Cantitatea indicată, în aceste situaţii, este de 2-5 ml extract pe zi, pe toată durata terapiei, pe cale oală, înainte de mese. Aceleaşi beneficii le are şi pudra de astragalus. Ea poate fi folosită în cantitate de 600 mg, de două-trei ori pe zi, pusă în alimente sau consumată liber. Specialiştii recomandă folosirea plantei în cure de câteva ori pe an, în funcţie de afecţiuni. Se mai poate administra în varianta decoct, care se prepară din 3-6 g rădăcină uscată, la 800 ml apă şi se bea dimineaţa, la prânz şi seara. Unguentul se găseşte în farmacii şi se aplică pe suprafaţă plăgii, dar în niciun caz pe răni deschise fără indicaţiile medicului. În ceea ce priveşte tinctura, aceasta se utilizează atât extern, de trei ori pe zi, cât şi intern. O linguriţă dimineaţa, cât timp este nevoie până la vindecarea leziunii.

Astragalusul previne înmulţirea viruşilor ce cauzează bolile de stomac care duc la complicaţii cardiace

Benefic în prolapsul genital

Nu degeaba chinezii îl folosesc de mii de ani în tratarea numeroaselor afecţiuni. Astragalusul nu ar trebui să lipsească din colţul verde al mini-farmaciei dumneavoastră de acasă. Reduce transpiraţiile nocturne, tratează fibroza apărută în urma diferitelor afecţiuni şi este un puternic tonic cerebral, care contribuie la tratarea mai multor boli neurologice, cum ar fi Alzheimer, schizofrenia sau scleroza laterală amiotrofică. De asemenea, extractul plantei este benefic în cazurile de prolaps genital şi împiedică sângerările uterine. Nu are contraindicaţii! Doar femeile însărcinate şi copiii trebuie să consulte medicul înainte de utilizare.

Rădăcinile astragalusului sunt folosite ca tratament adiacent pentru chimioterapie