Main menu

header

de Anda Postolache

Balonările pot fi înlăturate cu ajutorul mai multor remedii din medicina naturistă. Prepararea unor ceaiuri contra flatulenţei (gaze la stomac) nu ne ia mai mult de câteva minute, iar efectele sunt spectaculoase. Ceaiul din foi de dafin este foarte bun în a preveni apariţia flatulenţei. Puneţi la fiert timp de cinci minute o lingură cu frunze tocate mărunt într-o jumătate de litru de apă, apoi lăsaţi să se limpezească zece minute, cu vasul acoperit. Se strecoară şi se beau câteva înghiţituri înainte de mesele principale ale zilei. Nu se bea ceaiul de pe o zi pe alta!

Un alt mijloc simplu de a preveni balonările este următorul: măcinaţi chimen şi după masă luaţi câte un vârf de cuţit din acest praf.

Cocteiluri antibalonare
Pentru a scăpa de balonări mai puteţi realiza şi un ceai din: anason, cimbru, chimen, fenicul şi flori de muşeţel. Se amestecă aceste plante în părţi egale şi se pun într-un borcan cu capac. Când simţiţi că aveţi prea multe gaze la stomac, preparaţi o infuzie. Se pun trei linguriţe într-o cană cu apă clocotită şi se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se beau câteva linguri înainte de mese.
Când starea de flatulenţă s-a instalat deja, se poate trata cu ajutorul unui ceai făcut din: anason, salvie, chimen, mărar, angelică. Aceste plante se pun la infuzat (câte 20 g din fiecare) în jumătate de litru de apă clocotită. Se lasă zece minute, apoi se strecoară şi se bea ceaiul obţinut. Efectele se vor simţi imediat.