Main menu

header

de Cătălina Rafailă

Savurarea unui suc proaspăt, preparat în casă, nu este numai un deliciu răcoritor, ci și un adevărat depozit de vitamine ce are menirea de a ne energiza.

Sucurile sunt, de fapt, o modalitate de livrare rapidă de vitamine, minerale, enzime, carbohidraţi, clorofilă şi de nenumărate alte substanţe fitonutritive, ce întăresc sănătatea. Astfel, consumând zilnic suc făcut în casă, nu numai că vă alimentaţi cu energie, ci totodată susţineţi toate procesele naturale de curăţare şi de detoxifiere a corpului. Prin reţetele de sucuri ce vi le recomandăm încercăm să vă stimulăm imaginaţia şi să vă dovedim că amestecurile de fructe sau de legume proaspete vor fi întotdeauna benefice și gustoase, indiferent că le folosim la supă, ceai, mâncare, suc sau nectar. Deşi titlurile par grandioase, sunt doar fructe şi legume în combinaţii inteligente cu gust extraordinar.

Citrus
Ingrediente: trei portocale, o lămâie, un fruct lime verde, miere.
Mod de preparare: se pun pe rând fructele în storcătorul de citrice. Dacă vi se pare acrişor sucul, îl puteţi îndulci cu puţină miere. Recomandăm a se servi cu gheaţă.
Substanţe nutritive: calciu, magneziu, fosfor, vitamina C, sodiu, potasiu.

Bitter melon
Ingrediente: două portocale, o felie groasă de pepene galben (dacă nu avem la îndemână exoticul bitter melon).
Mod de preparare: portocalele se pun în storcătorul de citrice, pepenele se descojeşte şi se taie bucăţele pentru blender. Se mixează împreună şi rezultatul se serveşte rece.
Substanţe nutritive: betacaroten, acid folic, vitamina C, calciu, magneziu.

Fresh de morcovi
Ingrediente: trei morcovi, o jumătate de măr, o jumătate de sfeclă.
Mod de preparare: tăiaţi ingredientele în bucăţi mici şi mixaţi-le apoi în blender. Este o mixtură perfectă dacă urmaţi o dietă pentru a vă detoxifia organismul.
Substanţe nutritive:
acid folic, betacaroten, vitaminele B3 şi B6, mangan, sulf, sodiu, fier.

Mărul dublu
Ingrediente:
două mere, un sfert de ananas, mentă proaspătă.
Mod de preparare:
tăiaţi fructele pentru blender şi mixaţi-le. Folosiţi atât mere din soi mai dulce, cât şi ananas foarte copt. Băgaţi la frigider pentru 20 de minute şi ornaţi cu mentă proaspătă, tocată mărunt.
Substanţe nutritive:
fosfor, potasiu, sulf, vitamina B3.

Grepfrut tonic
Ingrediente:
trei grepfrut, o linguriţă cu praf de spirulină.
Mod de preparare:
stoarceţi grepfrutul, iar apoi băgaţi la mixer, la putere mare, împreună cu spirulina, pentru a se omogeniza.
Substanţe nutritive:
vitaminele B1, B3, B5, B6, calciu, proteine, fier, acizi graşi esenţiali.