Main menu

header

804 8 1de Ştefania Băcanu şi Gabriela Comşa

Uleiul de krill este mană cerească pentru sănătatea organismului uman. Ca şi uleiul de peşte, despre ale cărei beneficii toată lumea a auzit, conţine Omega 3, dar este mult mai eficient. Nu degeaba este considerat cel mai bun produs natural pentru inimă. Consumul lui regulat întăreşte sistemul nervos, fiind ca un scut protector împotriva anxietăţilor şi a depresiilor.

Scade inflamaţiile din organism

Krillul este o crustacee de dimensiuni mici, care se găseşte în toate oceanele lumii. Comparativ cu creveţii, aceştia au gust sărat, iar aroma de peşte este mai slabă. În urmă cu mai bine de zece ani, cercetătorii au descoperit uleiul de krill, o sursă extrem de importantă şi utilă pentru menţinerea sănătăţii, graţie acizilor graşi Omega 3, proteinelor şi substanţelor nutritive din compoziţie. Cum corpul nostru nu poate produce necesarul de vitamine, de aceea suplimentele luate din exterior sunt absolut necesare. Uleiul de krill este indicat în diete cel puţin o dată pe an pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge, stimularea sănătăţii inimii şi a creierului, dar şi scăderea inflamaţiilor din organism. Consumat regulat (patru-cinci luni pe an), acesta stimulează sistemul imunitar, ţinând, astfel, la distanţă orice viroză sau virus, mai ales în sezonul rece, deoarece conţine astaxantină, un puternic antioxidant ce întăreşte organismul prin neutralizarea radicalilor liberi. Krillul se găseşte sub formă de pastile şi se consumă ca orice supliment alimentar, de regulă, de trei ori pe zi, înainte de fiecare masă.

Atenuează durerile în timpul sarcinii

Viitoarele mămici trec printr-o serie de transformări, dureri şi disconfort în timpul sarcinii. Unele chiar suportă greu această perioadă şi încearcă tot felul de calmante pentru a depăşi mai uşor etapele. Specialiştii recomandă uleiul de krill în astfel de situaţii, pentru că reduce simptomele supărătoare asociate sarcinii (greaţă, vărsături, tulburări) şi ajută la buna dezvoltare mentală a fătului prin conţinutul de fosfor şi Omega 3. Se pot administra pilule, pe toată perioada sarcinii şi chiar sub fomă de ulei cu care să vă masaţi burta de trei ori pe zi, până la naştere. De asemenea, atunci când treceţi printr-o perioadă mai dificilă, încărcată emoţional sau mai stresantă, uleiul de krill îşi face foarte bine treaba şi acţionează ca un suport pentru a nu cădea în prăpastia depresiei. Iar pentru o relaxare mai profundă, se pot face masaje cu ulei de krill, detensionează şi relaxează muşchii. Este un remediu excelent care vă va ajuta să faceţi faţă oricăror provocări exterioare.

Nu sunt recomandate persoanelor care au alergie la peşte sau la crustacee

Uleiul de krill scade colesterolul rău din organism, prevenind astfel afecţiunile cardiovasculare. În acest caz, se administrează 1-2 capsule pe zi, în două-trei cure pe an. Suplimentele alimentare pe bază de ulei de krill nu sunt recomandate persoanelor care au alergie la peşte sau la crustacee, deoarece ar putea creşte riscul sângerării, pot diminua tensiunea arterială şi modifică nivelul zahărului din sânge. Sunt vizaţi, îndeosebi, cei care iau tratament pentru subţierea sângelui, suferă de diabet sau de hipoglicemie.

Suplimentele pe bază de ulei de krill nu conţin mercur, dar pot provoca reacţii adverse minore, precum gazele intestinale şi arsurile gastrice

Studiile arată că uleiul de krill acţionează în cazul poliartritei reumatoide, al artrozei pentru că este lipsit de poluanţi şi de metale grele