Main menu

header

803 7 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Fruct al unui arbore care vine din universul infinit al aromelor Indiei, kokum este o vedetă a curry, a sorbeturilor și a băuturii tradiționale Sol Kadhi. În același timp, kokum este un vindecător al naturii, cu numeroase avantaje pentru organismul uman.

Împiedică apariţia demenței!

Coaja de kokum este un tezaur de nutrienți de excepție, printre care antocianine, garcinol și acid hidroxicitric. Potrivit unor studii recente, aceste substanțe diminuează apetitul, cresc energia produsă de organism și accelerează metabolismul. În același timp, antioxidanții din kokum elimină efectele radicalilor liberi, reduc stresul oxidativ al organismului și inhibă enzimele inflamatoare care generează boli degenerative și cancer, kokum fiind astfel recoman- dat pentru prevenirea demenței, a tumorilor și a afecțiunilor cardiovasculare.

Are proprietăţi antimicrobiene

Sucul de kokum obținut din fructe proaspete este un aliat al organismului în lupta cu diabetul, întrucât reglează nivelul de zahăr din sânge. În același timp, untul de kokum este redutabil pentru tratarea anumitor afecțiuni externe, cum sunt problemele pielii și ale scalpului. Mai precis, prin faptul că are în compoziție o pleiadă de acizi grași, untul de kokum, extras din sâmburii fructului, susţine şi îmbunătăţeşte elasticitatea părului și este considerat un bun tratament împotriva acneei, ca și pentru vindecarea rănilor, întrucât are proprietăți antimicrobiene. Spre deosebire de majoritatea celorlalte produse similare, untul kokum este absorbit rapid, uşor, şi nu este gras.

Ideal pentru dereglările menstruale

Fructul kokum este remarcabil pe linia menținerii nivelului optim al colesterolului, întrucât nu conține grăsimi saturate și are foarte puține calorii. În același timp, consumul acestui fruct previne acumularea de grăsime în exces și are un impact semnificativ în regenerarea celulară. În plus, prin aportul de fibre, kokum asigură o bună sănătate digestivă, previne constipația și detoxifică organismul. În medicina ayurvedică, kokum este folosit, printre altele, împotriva dereglărilor menstruale și a infecțiilor urechii.

PONT. Grație bogăției de substanțe benefice, kokum poate fi consumat de femeile însărcinate, contribuind la dezvoltarea sănătoasă a fătului.