Main menu

header

797 7 2de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Aspectul inestetic al coatelor negre și uscate devine o povară stânjenitoare pentru persoanele care se confruntă cu această problemă, mai ales în timpul verii. Iată care sunt cele mai bune leacuri naturale.

Masați cu suc de lămâie!

Specialiștii spun că acumularea de celule moarte în zona coatelor, precum și îmbătrânirea pielii pot conduce la un aspect neplăcut al acestora. Pe de altă parte, uscăciunea și culoarea închisă pe care o au uneori coatele sunt cauzate de lipsa hidratării. Întrucât aceste părți ale corpului nu conțin glande care să secrete ulei, se hidratează mai greu și astfel apar celulele moarte la suprafața pielii. Un tratament natural cu totul excepțional este sucul de lămâie. Bun antioxidant, acesta ajută la exfolierea pielii și o decolorează. Tăiați o lămâie mai mare în două părți egale. Stoarceți puțin jumătățile și masați coatele timp de 10-15 minute. Este foarte important să nu vă expuneți la soare zilele următoare. Aplicați o cremă care să le hidrateze. Tratamentul se face până la dispariția problemei.

Aplicați bicarbonat cu lapte

Un alt exfoliant natural foarte bun care vă va curăța pielea de pe coate și vă va scăpa de celulele moarte este praful de copt. Amestecați până se transformă într-o pastă o lingură cu praf de copt și puțin lapte. Aplicați pe părțile cu probleme, frecați ușor și clătiți cu apă. De asemenea, puteți folosi şi combinația de bicarbonat și lapte. Realizați un amestec din acestea două ingrediente, până se formează o pastă groasă. Puneți pe coate și masați cu mișcări circulare. Tratamentul se face odată la două zile. Uleiul de cocos ajută la albirea pielii și hidratează. Amestecați o lingură cu ulei de cocos cu o jumătate de lingură cu suc de lămâie și aplicați pe coate. Lăsați să acționeze un sfert de oră și îndepărtați fără să clătiți. De folos vă este și combinația dintre ulei de măsline și zahăr, în părți egale. Aplicați pe coate și masați bine timp de zece minute. Spălați doar după ce zahărul s-a dizolvat.