Main menu

header

797 9 3de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

Specialiștii susțin că acneea poate afecta orice parte a corpului în care se regăsesc glande secretoare de sebum și foliculi de păr, mai ales pe spate, pe piept și pe umeri. Această afecțiune cutanată poate apărea la orice vârstă, dar natura vă ajută să o înlăturați.

Transpiraţia, factor favorizant

Potrivit oamenilor de știință, principalii factori care duc la apariția acneei sunt atât hormonali, cât și genetici. În plus, hainele nu lasă pielea să respire, iar odată cu transpirația, se vor dezvolta bacterii care cauzează apariția coșurilor pe spate. De asemenea, coșurile de pe spate pot fi cauzate de stres sau de o afecțiune hepatică. Pentru a preveni apariția coșurilor pe spate, e foarte important să exfoliați pielea, să evitați anumite cosmetice și medicamente și să aveți grijă la igiena zilnică. Dacă vă confruntați cu o asemenea problemă, apelați la ajutorul medicului, pentru a înlătura orice suspiciune legată de afecțiuni grave. Dacă totuși nu este vorba despre cauze medicale, folosiți remediile naturiste.

Argila micșorează porii

Renumită pentru proprietățile sale astringente, antiseptice și revitalizante, argila absoarbe rapid sebumul, micșorează porii și usucă coșurile. În acest sens, amestecați două linguri cu argilă albă cu suc de lămâie și miere. Aplicați această pastă în fiecare seară pe coșurile de pe spate. Lăsați să acționeze o jumătate de oră, apoi spălați. Folosiți un săpun antibacterian, care nu irită pielea și o curăță în profunzime. Tamponați ușor cu un prosop din bumbac, iar după ce pielea e uscată, ștergeți cu apă de trandafir care, de asemenea, este un bun astringent.

Folosiți uleiuri esențiale de migdale, lavandă sau arbore de ceai

De asemenea, coșurile de pe spate vor dispărea dacă folosiți ulei de migdale, de lămâie, de lemn-dulce, de lavandă sau arbore de ceai, toate acestea având proprietăți antiseptice, antibacteriene și antiinflamatorii. Tamponați coșurile de pe spate în fiecare dimineață, timp de cel puțin o săptămână, cu unul dintre aceste uleiuri esențiale. Lăsați să acționeze până intră în piele. Un aliat de nădejde împotriva coșurilor de pe spate sunt roșiile. Tăiați o roșie în felii subțiri și aplicați pe coșurile de pe spate, timp de aproximativ 20 de minute. Clătiți cu apă multă și spălați cu un săpun care previne uscarea și păstrează echilibrul natural al pielii. Tratamentul se aplică zi de zi, timp de o săptămână. Util este și busuiocul. Fierbeți două lingurițe cu frunze uscate de busuioc în 200 ml apă timp de câteva minute. Lăsați să se răcească și aplicați folosind un disc demachiant pe coșurile de pe spate.

Se recomandă îmbrăcămintea nu foarte strânsă pe corp şi din materiale naturale

Tamponaţi cu oţet!

Și oțetul are capacitatea de a usca coșurile de pe spate. Amestecați o lingură cu sare în 100 ml oțet și completați cu apă până umpleți o cană. Când sarea se dizolvă, înmuiați o dischetă demachiantă și tamponați coșurile. Atenție! Dacă pielea este foarte sensibilă și simțiți o senzație de usturime, diluați soluția cu mai multă apă. Lăsați să acţioneze cinci minute și spălați cu apă din abundență. Tratamentul se aplică zilnic, timp de cel puțin o săptămână. De asemenea, puteți apela şi la ajutorul bicarbonatului. Amestecați una-două lingurițe cu bicarbonat de sodiu cu apă, până se transformă într-o pastă. Aplicați pe coșurile de pe spate și lăsați să acționeze câteva minute. Ulterior, faceți un duș cu apă călduță. Pentru efecte maxime, repetați operațiunea o săptămână, odată pe zi. Coșurile vor dispărea definitiv.