Main menu

header

de Anda Postolache

Foarte mulţi oameni au fost diagnosticaţi cu artrită sau cu diverse alte forme de reumatism. Suferinţele cauzate de inflamaţiile articulaţiilor sunt însoţite adesea şi de modificări secundare ale oaselor, lucru ce provoacă dureri mari bolnavilor. Cu toate acestea, milioanele de astfel de suferinzi din întreaga lume au cel mai adesea la îndemână doar medicamente foarte scumpe din gama nonsteroidelor antiinflamatorii, ce au ca efect secundar şi distrugerea cartilagiilor. Din fericire, în ultima vreme, cercetătorii cu viziuni mai largi asupra metodelor de vindecare, bazate pe principiile active extrase din plante, au descoperit şi medicamente din produşi naturali.

Aminoacidul ce reduce durerile de gută
Medicii de la Infirmeria regală din Marea Britanie, unde se tratează însăşi Regina, au verificat un exeperiment al doctorului Seymour Ehreinpris, de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Chicago, care susţinea că a descoperit un aminoacid obişnuit (conţinut în unele alimente) ce ar vindeca inflamaţiile provocate de rumatism şi de gută. Rezultatele lui Seymour arătau că o cantitate de 375 mg de substanţă este suficientă pentru a acţiona ca analgezic (calmant al durerilor). Aminoacidul, numit DL-fenilanină (DLPA), a avut efect fantastic asupra pacienţilor cu artrită şi cu gută, care aveau şi dureri groaznice de cap. După cinci zile, 80% dintre cei care au luat DLPA au scăpat de durerile de cap. Medicii Reginei au confirmat, aşadar, exeperimentul.
Revista de sepecialitate „The Journal of Neural Trasmision” a publicat un articol în care se spunea că şi pacienţii depresivi care au luat DLPA au ajuns la o stare normală de sănătate.

Extract vegetal cu efect analgezic
O substanţă naturală la fel de uimitoare ca analgezic este capsicum (un soi de ardei iute). S-a făcut un experiment ştiinţific pe 650 de persoane cu dureri de cap, ce însoţeau durerile artritice. Capsicum este un extract vegetal care, aplicat la suprafaţa pielii în zona dureroasă, pătrunde în profunzime şi acţionează direct asupra nervilor ce transmit durerea la creier. Capsicum inhibă producerea de substanţă P, răspunzătoare cu informaţia despre durere. Experimentul efectuat la Universitatea Case Western Reserve din SUA a dovedit că 80% dintre cei trataţi cu capsicum au simţit ameliorări în două săptămâni. De asemenea, şi doctorul G.A. Cordell a declarat în revista americană „Annals of Pharmacotherapy” că într-un experiment pe 277 de pacienţi cu simptome severe de artrită, mai mult de 70% dintre ei au simţit o reducere semnificativă a durerii, ca urmare a tratamentului cu capsicum.
Acesta se găseşte şi la noi la centrele fitofarmaceutice.