Main menu

header

de Anda Postolache

Zona Zoster este o infecţie virală ce afectează rădăcinile nervoase. Se caracterizează prin durere şi prin apariţia unei benzi eruptive, ce se întinde pe o singură parte a corpului. Zona Zoster este o boală întâlnită mai ales la adulţii cu sistemul imunitar slăbit de stres, răni, anumite medicamente etc. Ei bine, şi de această dată natura ne sare în ajutor cu tratamente adjuvante.

Urechelniţa binefăcătoare
Durerile pot fi calmate de comprese cu suc sau infuzie din mai multe plante medicinale. Se poate aplica o compresă cu suc din urechelniţă (Sempervivum tectorum) sau dintr-un amestec de plante. Sucul de urchelniţă se obţine în felul următor: se taie pe lung frunzele proaspete, se lasă pe marginea unei farfurii să se scurgă lichidul, iar cu acesta se umectează zonele afectate de câteva ori pe zi.
Un alt preparat util este compus din: o linguriţă cu scoarţă de stejar, una cu frunze de creţişoară, alta cu flori de muşeţel şi o linguriţă cu sulfină, două linguri cu flori de salvie şi altele două cu paie de ovăz. Din amestecul acestor plante se iau două linguri cu vârf şi se pun în 500 ml de apă, apoi se înfierbântă bine pe foc (dar să nu dea în clocot), se strecoară şi se lasă la răcit. Se aplică o compresă cu infuzia respectivă pe zona afecată şi se lasă toată noaptea să acţioneze. Se procedează astfel până când dispar durerile violente.