Main menu

header

736 9 1de Sorin Dumitrescu şi Daniel Alexandrescu

Beneficiile impresionante ale sănătății care se regăsesc în fructul pomelo includ capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar, îmbunătățirea digestiei, scăderea tensiunii arteriale, reducerea crampelor. El ajută în prevenirea anemiei, îmbunătățește rezistența osoasă, reduce semnele de îmbătrânire prematură, previne cancerul, protejează inima, stimulează sănătatea orală. Motivul pentru care pomelo este popular se datorează valorii lui nutriționale puternice, având vitamine, minerale, vitamina C, potasiu, fibre dietetice, vitamina B6 și magneziu.

Benefic în sănătatea oaselor

Aportul de potasiu a fost conectat la densitatea minerală osoasă, deoarece ajută la facilitarea absorbției altor minerale esențiale pentru menținerea oaselor puternice. Prin urmare, pomelo poate ajuta la prevenirea osteoporozei și slăbiciunii generale a oaselor în organism. Grepfrutul și pomelo conțin o „enzimă de ardere a grăsimilor” care vă poate ajuta să reduceți greutatea. Se numește carnitin palmitoiltransferază și nu se găsește în multe alimente. De aceea multe femei care vor să slăbească sau să-și mențină greutatea apelează la pomelo. Nivelurile ridicate de vitamina C din acest fruct acționează ca antioxidanți, care caută radicali liberi periculoși. Un efect advers pe care radicalii liberi îl provoacă este degradarea pielii, ceea ce are ca rezultat semne de îmbătrânire prematură - ridurile, pete de vârstă. Consumul ridicat de vitamina C poate preveni acest lucru, așa că mâncați mai mult pomelo! El conține, de asemenea, spermidină, o substanță chimică rară care se găsește de fapt în sperma umană, de unde și numele. Acest lucru a fost strâns legat de proprietățile antiîmbătrânire!

Reglator al presiunii arteriale

Pomelo este o sursă foarte bună de potasiu și fiecare fruct conține aproximativ 37% din necesarul zilnic. Potasiul este un vasodilatator, ceea ce înseamnă că eliberează tensiunea în vasele sangvine și crește circulația sângelui și oxigenarea în organe. Reduce presiunea asupra inimii și scade șansele de ateroscle- roză, de atac de cord și de accident vascular cerebral. De asemenea, este important pentru echilibrul fluidelor din organism, care este un aspect-cheie al crampelor musculare și al rigidității. Fără un nivel adecvat de potasiu, probabil că vă veți confrunta cu crampe.

Factor de întărire a imunităţii

Un singur fruct conține aproximativ 600% din necesarul zilnic de vitamina C. Această sursă majoră de acid ascorbic a fost utilizată de generații în Asia de Sud-Est ca un sistem de imunizare rapidă. Vitamina C acționează ca un antioxidant pentru a creşte activitatea celulelor albe din sânge și pentru a ataca radicalii liberi, care pot deteriora organele corpului. Ajută la combaterea infecțiilor care duc la răceli, tuse, febră și simptome serioase sau infecții microbiene, virale și bacteriene.