Main menu

header

715 8 3de Călin Popa şi Eduard Popa

Pe lângă calitatea sa de aliat în curele de slăbire, grepfrutul poate fi utilizat și sub formă de ulei esențial, cu multe proprietăți de energizare a organismului și de conferire a unei stări generale de bine.

Spune stop acneei

Uleiul esenţial de grepfrut are aceleaşi proprietăţi pe segmentul pierderii în greutate ca şi fructul în sine. Unele dintre ingredientele active din acest fruct stimulează metabolismul şi suprimă apetitul. Aplicat direct pe piele, uleiul esenţial de grepfrut este un foarte eficient stimulent limfatic. În plus, vă poate ajuta să eliminaţi excesul de apă. Adăugaţi câteva picături de ulei esenţial în apă sau difuzaţi-l la birou ori acasă, iar când oboseala își spune cuvântul, masaţi pe piept şi pe încheieturi cu acest ulei excelent. Antibacterian natural, uleiul de grepfrut are efecte antimicrobiene care pot lupta împotriva unor tulpini bacteriene dăunătoare, combătând astfel cu mare succes problemele tenului acneic.

Combate infecţiile tractului urinar

Nu doar afinele pot ajuta la menţinerea unui tract urinar sănătos, ci şi alte fructe, printre care grepfrutul. Cercetările au demonstrat că acest fruct este eficient şi în combaterea acestei afecţiuni, iar efectele sale ar putea fi comparabile cu cele ale medicamentelor antibacteriene dovedite. De asemenea, uleiul esențial de grepfrut înlătură stresul. Mirosul acestui fruct poate fi liniştitor şi purificator. Ca atare, este un excelent remediu pentru persoanele foarte stresate. Adăugaţi câteva picături pe o bucată sterilă de bumbac, împreună cu o cantitate mică de ulei de nucă de cocos. Apoi frecaţi-vă la încheieturi, pe gât sau pe piept, pentru eliminarea rapidă a stării de anxietate.

Inhalaţii pentru migrene

Beneficiile pentru frumuseţe şi sănătate ale uleiului esenţial de grepfrut sunt nenumărate. Printre acestea se numără și faptul că acest ulei stimulează creşterea fluxului sangvin și buna circulaţie a sângelui. În plus, ca majoritatea uleiurilor esențiale de citrice, și cel de grepfrut este excelent pentru combaterea inflamaţiei. Efectele dilatatoare ale acestui ulei pot fi folosite pentru a trata crampele menstruale, durerile de cap, balonarea, oboseala şi durerile musculare. Adăugaţi câteva picături la baie sau aplicaţi pe încheieturi. Totodată, puteţi elimina starea proastă şi epuizarea mentală prin inhalarea uleiului de grepfrut, care are proprietăți de energizant natural. Poate ajuta chiar şi în cazul durerilor de cap. Inhalaţi sau difuzaţi ulei de grepfrut ori de câte ori simţiţi că se apropie o scădere a energiei.

Pentru o piele hidratată, combinaţi ulei esențial de grepfrut cu ulei de nucă de cocos sau jojoba. Aplicaţi pe ten o dată sau de două ori pe zi

Alungă pofta de dulciuri

Atunci când în jurul dumneavoastră sunt mirosuri dure, una dintre metodele naturale de reîmprospătare a atmosferei este uleiul esențial de grepfrut. Difuzaţi acest ulei, împreună cu uleiuri esenţiale de portocale sau de lămâie, pentru a combate mirosurile neplăcute sau persistente. În plus, uleiul de grepfrut va curăța aerul de bacterii. Totodată, un alt beneficiu al acestui ulei este acela că vă scapă de tentația de a ronțăi ceva dulce. Adăugaţi câteva picături de ulei de grepfrut în apă sau în ceai şi beţi pe parcursul zilei, cu rezultate surprinzătoare.