Main menu

header

712 9 1de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Substanță vindecătoare a copilăriei oricui, albastrul de metil și-a cucerit notorietatea prin capacitatea de a trata durerile în gât, dar aria sa de efecte benefice este mult mai cuprinzătoare.

Poate înlocui antibioticele

Albastrul de metil este o substanţă organică descoperită de medicul Paul Ehrilch, în anul 1891. Omul de ştiinţă şi-a dat seama că albastrul de metil ar putea fi un tratament eficient împotriva malariei, fiind administrat soldaţilor americani. Dar această substanță organică poate fi eficientă pentru mult mai multe afecțiuni, cum ar fi intoxicaţiile cu cianură, așa cum s-a demonstrat de-a lungul timpului. În unele cazuri, albastrul de metil poate fi o variantă mai uşoară de tratament, înlocuind chiar antibioticele. Se găseşte în farmacii, sub formă de picături sau capsule, şi poate da rezultate excelente atât în tratamentele interne, cât şi externe.

Ameliorează inflamația gâtului în câteva ore

Albastrul de metil dă rezultate de excepție atunci când este administrat pe cale orală, împotriva cistitelor sau nefritelor produse de bacterii. Cu o toxicitate redusă, produsul este tolerat în tratamentele de lungă durată, ajutând la ţinerea sub control a infecţiilor urinare produse de cele mai rebele bacterii. Este bine de ştiut că în urma administrării interne a substanţei, urina va căpăta o colorație albastră sau verde, care nu trebuie să îngrijoreze - acesta este semnul că substanţa este eliminată pe căile urinare, exercitându-şi, în acest mod, efectele antiseptice. Pentru a fi eficiente, curele se ţin timp de 10-21 de zile, iar după o pauză de trei-șapte zile, se repetă, până când analizele microbiologice arată vindecarea. De asemenea, albastrul de metal acționează eficient și pe palierul afecțiunilor căilor respiratorii superioare. Este renumit pentru ameliorarea care se remarcă încă de la primele dureri de gât. Se aplică local albastru de metil, folosindu-se un beţişor de urechi, câte puţin pe ambele amigdale. Acest procedeu poate duce la reducerea inflamaţiei în doar câteva ore.

Sterilizează rănile

Albastrul de metil se folosește cu succes și în cazul leziunilor simple sau al ulceraţiilor dureroase la nivelul cavității bucale. Pe lângă menţinerea unei igiene rigu- roase, se poate apela şi la această substanță, care luptă eficient împotriva infecţiilor. Se toarnă câteva picături de albastru de metil pe un tifon uscat şi se tamponează în gură. Faptul că albastrul de metil este eficient împotriva leziunilor ușoare este reflectat și de acțiunea sa vindecătoare atunci când ne confruntăm cu infecţii cutanate. Zgârieturile, tăieturile şi juliturile prezintă riscul să se infecteze sau să lase cicatrice neplăcute. Albastrul de metil este o substanţă cu proprietăţi antibacteriene, fiind folosit pentru dezinfectarea rănilor uşoare. Cu un pansament steril, îmbibat în albastru de metil, se şterge ușor rana închisă, asigurându-se astfel o bună sterilizare.

Albastrul de metil are o toxicitate redusă, fiind tolerat uşor şi în tratamentele de lungă durată