Main menu

header

de Cristina Tache

Stresul şi oboseala sunt factori de risc pentru o mulţime de boli. Timpul pentru relaxare este din ce în ce mai scurt, iar organismul reacţionează negativ la toţi aceşti factori. Pentru a reda echilibrul corpului, dar şi psihicului nostru, putem apela la câteva remedii naturiste, cu efecte imediate.

Băi cu lavandă
Confecţionaţi un săculeţ din pânză şi puneţi în el 100 g de lavandă. Pregătiţi cada pentru baie şi agăţaţi săculeţul de robinet. Lăsaţi apa să curgă peste el, pentru a împrăştia parfumul şi elementele curative din plantă. Apoi, relaxaţi-vă în cadă câteva minute. Efectul este liniştitor atât pentru fizic, cât şi pentru minte.

Ienupăr, în apa din cadă
Opăriţi două grame de fructe de ienupăr într-o cană cu apă clocotită, timp de zece minute. Apoi strecuraţi şi turnaţi lichidul în apa din cadă. Efectul va fi de relaxare completă şi de limpezire a gândurilor.

Frecţii cu iasomie
Recoltaţi flori de iasomie, numai petalele, şi umpleţi cu ele o sticlă închisă la culoare. Peste flori turnaţi ulei de porumb sau de măsline şi lăsaţi la macerat timp de 14 zile. Apoi strecuraţi, iar cu uleiul aromat rezultat faceţi frecţii pe tot corpul. Vă veţi destinde total.

Mâncăruri aromate
Puteţi îmbogăţi mâncărurile preferate cu arome de cimbru, salvie sau mărar. Aceste plante, pe lângă gustul deosebit pe care îl dau alimentelor, au şi proprietăţi benefice asupra sistemului nervos. Consumaţi-le cât mai des, mai ales atunci când sunteţi foarte surmenaţi.