Main menu

header

    Vara, cazurile de diaree sunt mult mai dese, în special la copii. Afecţiunea se manifestă prin accelerarea tranzitului intestinal, ceea ce determină un număr mai mare de scaune lichide, care, în situaţiile mai grave, pot conţine mucozităţi, puroi sau sânge. Pentru a se stabili cu exactitate cauza apariţiei diareii este nevoie de un examen de laborator. Acestea pot fi multiple: alimentele alterate, viruşi sau chiar căldura sufocantă de afară. Iată câteva remedii naturiste pentru această afecţiune:
Decoct de coajă de stejar
     Decoctul de coajă de stejar se prepară din două linguri cu coajă uscată, mărunţită, la 250 ml de apă rece. Se lasă să fiarbă 10, 15 minute şi se consumă două căni pe zi. Amestecul nu se îndulceşte.

Ceai de leuştean
     Ceaiul din leuştean se face din două linguri cu frunze uscate şi se pun la fiert în 250 ml de apă. Se bea de trei ori pe zi neîndulcit.

Decoct de ceapă
Decoctul se prepară dintr-un pumn de coji de ceapă la un litru de apă rece. Se fierbe zece minute şi se consumă câte jumătate de litru pe zi.
Natalia Târzioru

Infuzie de frunze de afin
     Se pune o linguriţă cu frunze de afin la 250 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat 10, 15 minute şi se strecoară. Se beau două, trei căni pe zi. Este indicată mai ales copiilor mici.