Main menu

header

683 9 1de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu

Diuretice și depurative, pe de o parte, și sudorifice, astrigente, cicatrizante, hemostatice, antiinflamatoare și sedative, pe de altă parte, sânzienele pot fi considerate, pe bună dreptate, o binecuvântare a Domnului.

Utile în nefrită

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă un bărbat, impotența, nu este o boală care ține de vârstă, ci poate apărea atât la tineri, cât și la bărbații de vârsta a treia. Un tratament 100% natural este infuzia din sânziene, obținută din două lingurițe cu plantă uscată, infuzată timp de trei minute în 250 ml apă clocotită. Se consumă trei căni pe zi. Tratamentul este recomandat și în nervozitate, isterie, litiaze și este un bun adjuvant în epilepsie. În caz de cancer la limbă, laringe, piele sau organe genitale, se administrează patru-șase căni pe zi. Împotriva nefritelor cronice, afecțiuni renale și ale vezicii urinare și insuficiență renală, este de ajutor infuzia de sânziene, urzică moartă și splinuță, în părți egale. Se consumă trei-patru căni pe zi, cu înghițituri rare. La rândul său, maceratul de sânziene este un bun tratament în bolile sistemului nervos, boli tiroidiene, epilepsie. Modul de preparare este următorul: patru-șase linguri cu plantă uscată și mărunțită se lasă la macerat timp de opt ore într-un litru de apă. Ulterior se strecoară și se consumă în decursul a patru-șase ore. Tratamentul durează trei luni.

Estompează petele pigmentare

Sucul proaspăt de sânziene se folosește pentru vindecarea eczemelor, a comedonului, dermatozelor cronice, panarițiului, petelor pigmentare sau din naștere. În toate cazurile, se aplică suc sub formă de comprese pe zona afectată sau se diluează cu apă și se consumă două căni pe zi. Alifia de sânziene se folosește în mod special în combaterea nodulilor ce pot apărea, în cazul bolilor de piele, glandei tiroide, ulcerațiilor canceroase și se aplică masând locul afectat. Modul de preparare este următorul: 400 ml suc proaspăt se amestecă cu 100 g unt la temperatura camerei până devine o pastă omogenă. Contra herniei se administrează o lingură cu tinctură de sânziene dizolvată în jumătate de cană cu apă, de trei ori pe zi, între mese. Tratamentul durează o lună și jumătate, perioadă în care pacientul trebuie să evite alimentele care balonează sau constipă și nu are voie să facă efort. Suplimentar, bolnavul va lua înainte de masă un vârf de cuțit cu sânziană și câteva cuișoare măcinate, după masă. Roua de pe florile de sânziene se aplică pe pleoape şi în jurul ochilor în fiecare dimineaţă, având rol în refacerea ochilor obosiţi, îndepărtarea cearcănelor şi ridurilor, precum şi la îmbunătăţirea acuităţii vizuale.

Tratamentele pe bază de sânziene trebuie urmate cu prudență de persoanele diagnosticate cu hipocalcemie

Faceţi gargară cu ceai pentru cancerul de limbă

Specialiștii susțin că sânzienele sunt cu totul excepționale în cazul maladiei secolului. Pentru cancerul limbii se face gargară cu ceai proaspăt de sânziene. Veți constata că umflăturile se retrag, iar durerile cedează începând din a patra zi. Pentru cancer în cerul gurii, luați sânziene proaspete, mărunțiți foarte bine și opăriți o linguriță cu vârf la o cană cu apă. Cu acest preparat faceți gargară cât mai adânc, apoi aruncați. Se folosesc zilnic doi litri de ceai. Din două în două procedee, puteți consuma și o linguriță cu ceai. După ce tumoarea a dispărut, consumați timp de câteva luni un ceai depurativ, pentru a împiedica formarea cancerului. De asemenea, ceaiul de sân- ziene în amestec cu ceai de coada-șoricelului este un adjuvant de excepție în cancerul mamar, uterin și laringian. Se consumă trei-patru căni zilnic.