Main menu

header

683 10 1de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Fie că se dezvoltă în cavitatea nazală, în colon, în vezica urinară, în uter sau în multe alte părți ale corpului, cu polipii nu e de glumit. Mai ales că, dacă nu sunt luați în seamă, pot duce la alte complicații, printre care nemilosul cancer. Care sunt remediile naturale cele mai folositoare în vindecarea polipilor, aflați din rândurile de mai jos.

Cauza apariției: dereglarea metabolismului

Potrivit specialiștilor, orice persoană poate avea polipi, cauza apariției acestora fiind dereglarea metabolismului. Dacă în ceea ce privește polipii de colon riscul crește pentru persoanele peste 50 de ani, care au avut deja această boală și un istoric familial, în cazul celor intestinali, sunt favorizați de o dietă bogată în grăsimi animale, obezitate, consumul exagerat de alcool și tutun. Pentru că în general trec neobservați, următoarele simptome nu trebuie ignorate: sângerări, secreții galbene sau verzui în cavitatea nazală, pierderea mirosului, sângerări în afara menstruației, ciclu menstrual abundent (polipi în uter și în vagin), sânge în scaun, dureri de stomac (polipi în tractul digestiv), modificarea vocii (polipi pe corzile vocale), infecții cronice ale căilor urinare, dureri sau sânge în urină (polipi în tractul urinar).

Algele marine au capacitatea de a distruge tumorile

Primul lucru care trebuie făcut atunci când vă sunt depistați polipi în organism este schimbarea alimentației. Se recomandă consumul din belșug al fructelor și legumelor, în special sfeclă, spanac, morcov, usturoi și ceapă, uleiuri vegetale și lactate. Se va renunța la zahăr și la produsele de patiserie, proteine animale, bere, roșii, castraveți murați, pâine cu drojdie, dar și miere, produse cu polen și lăptișor de matcă. Întrucât polipii din stomac și ficat reușesc să dezechilibreze asimilarea hranei, se va consuma și grâu încolțit, care normalizează procesele de metabolism. Foarte bun este peștele oceanic, dar și algele marine care au capacitatea de a distruge tumorile. Se consumă 1/2 linguriță cu alge, înainte de masă. Recomandate sunt și terciurile din cereale și musli. Un nu hotărât alimentelor fierbinți sau foarte reci! Se optează pentru mâncarea și băuturile la temperatura corpului, mai ales în cazul polipilor în gât sau în stomac.

Specialiștii în fitoterapie recomandă ca orice polip sau papilom vizibil să fie uns cu suc de rostopască, condensat prin evaporare

Consumaţi tinctură de gălbenele

683 10 2Un remediu vechi, dar cu aceeași eficiență în combaterea polipilor este ceaiul de crenguțe proaspete de brad. O lingură cu crenguțe tocate se infuzează în 300 ml apă clocotită și se lasă până când apa se răcește. Se administrează 1/2 pahar, de două-trei ori pe zi. În cazul polipilor la stomac amestecați 200 ml suc de morcov cu două linguri cu ceapă și patru linguri cu suc de spanac. Consumați 150 ml, de trei ori pe zi. Pentru polipi în zona naso-faringiană este de ajutor laptele-câinelui. O lingură cu plantă se toacă mărunt și se lasă la infuzat o oră, în 250 ml apă clocotită. Ulterior se strecoară și se fac instilații pe nas cu ajutorul unei pompițe. În cazul polipilor genitali, faceți băi locale timp de 20 de minute cu ceai de flori de stejar. Două linguri cu flori se fierb în 500 ml apă, timp de cinci minute. Se lasă la infuzat patru-cinci ore, apoi se strecoară. Nu în ultimul rând, împotriva polipilor, beți o linguriță cu tinctură de gălbenele diluată cu 50 ml apă, o dată pe zi, timp de trei luni.