Main menu

header

680 9 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Un unguent pe bază de extras din condimentul turmeric a uimit, în cadrul unor cercetări de dată recentă, prin capacitatea de a acționa împotriva disfuncției erectile, dovedindu-se mai eficient decât multe medicamente folosite împotriva impotenței.

Efect mai îndelungat decât al pastilelor

Cercetătorii de la Colegiul de Medicină „Albert Einstein”, din New York, au realizat un unguent care conține curcumină, componentă a turmericului, care dă condimentului culoarea galbenă specifică. Având la bază o serie de teste și de experimente, specialiștii recomandă unguentul pentru efectul de impulsionare a erecției masculine prin direcționarea fluxului sangvin către organele genitale, notează „Daily Mail”. Acest rezultat se obține prin simpla masare pe zona abdomenului inferior cu un unguent. Potrivit realizatorilor produsului, unguentul este creat pe baza cercetărilor care atestă faptul că efectul curcuminei asupra libidoului masculin este mai îndelungat decât ale multor medicamente prescrise în acest scop. Statisticile arată că unu din zece bărbați suferă de disfuncție erectilă la un moment dat pe parcursul vieții și, deși unele pastile au schimbat mult datele problemei, pentru circa o treime dintre cei care recurg la ele nu există rezultate.

Nanoparticulele de curcumină pătrund în vasele sangvine

Ingerarea de curry, care are turmericul la bază, în cantitate mare nu are efect asupra impotenței, întrucât mult din acest condiment este distrus în stomac. Ca urmare, cei care doresc să-și depășească episoadele de disfuncție erectilă cu acest ingredient natural trebuie să folosească unguentul creat de cercetătorii americani. Aceștia au transformat o mare cantitate de condiment în nanoparticule, fiecare cu diametrul de 100 de ori mai mic decât al firului de păr uman, care pot pătrunde prin piele în vasele de sânge de sub aceasta. Potrivit rezultatelor testelor derulate pe animale de laborator, publicate în „Journal of Sexual Medicine”, masarea abdomenului în mod regulat cu acest unguent pe bază de nanoparticule de curcumină a generat o creștere substanțială a circulației sangvine în zona organelor genitale.