Main menu

header

678 6 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Cauzele transpirației sunt variate, de la dezechilibre hormonale, administrarea unor medicamente, unele afecțiuni, igiena necorespunzătoare, stresul. În special în sezonul cald, aceasta poate deveni o problemă care afectează în mod negativ persoana în cauză. Iată care sunt cele mai bune remedii pentru a scăpa de acest calvar.

Scăpați de mirosul neplăcut al corpului cu ulei de arbore de ceai

678 6 2Potrivit medicinei indiene, unul dintre cele mai bune leacuri pentru a reduce mirosul urât al corpului este sucul de roșii, ucigând bacteriile. Aplicați pulpa roșiei în zona axilei, lăsați să acționeze un sfert de oră și spălați cu apă călduță. Pentru rezultate optime, repetați tratamentul timp de câteva săptămâni. Dacă vă transpiră tot corpul, puneți sucul de roșii în apa caldă din cadă și faceţi baie timp de 20 de minute. Repetați procedeul câteva zile. La rândul său, arborele de ceai, datorită conținutului de compuși antiseptici și antibacterieni, poate fi folosit ca deodorant natural. Amestecați două picături de ulei de arbore de ceai cu două linguri cu apă și aplicați în zonele unde transpirați excesiv. Restul preparatului păstrați-l într-o sticluță închisă foarte bine. Datorită proprietății sale acide, lămâia ajută la scăderea pH-ului pielii și îndepărtează bacteriile. Stoarceți o lămâie și frecați bine zonele cu probleme cu sucul acesteia. Lăsați să acționeze zece minute, apoi spălați cu apă caldă.

Oțetul de mere echilibrează pH-ul

Pentru a fi proaspeți întreaga zi, adăugați câteva picături de apă de trandafiri în apa pregătită pentru baie. Tot pentru mirosul neplăcut al corpului folosiți suc de iarbă de grâu. Două linguri cu grâu se pun seara la înmuiat în apă și se lasă peste noapte. Dimineața se trece prin sită și se consumă doar apa. Proprietăți de combatere a bacteriilor are și oțetul de mere, care mai are o calitate: echilibrează nivelul de pH al pielii. Adăugați 100 ml oțet de mere în apa din cadă și faceți baie un sfert de oră. Repetați tratamentul până la obținerea rezultatelor dorite. În același timp, amestecați două lingurițe cu oțet de mere și o linguriță cu miere într-un pahar cu apă călduță. Consumați preparatul înainte de masă. Deoarece conține mentol și clorofilă, rozmarinul ucide ciuperciile și bacteriile. Adăugați cinci-șase picături de rozmarin într-o lingură cu apă și folosiți pe zona axilei. Atenție! Dacă apar iritații, opriți utilizarea!

Napii alungă bacteriile

Un alt amestec recomandat pentru eliminarea mirosului urât de transpirație se obține astfel: câteva frunze de eucalipt și câteva frunze de nuc se pun la fiert în doi litri de apă. Se fierbe totul zece minute, apoi se lasă la răcit. Licoarea se pune în apa caldă din cadă. Se face baie timp de un sfert de oră. Bicarbonatul de sodiu este folosit din vechime pentru că absoarbe excesul de transpirație. Combinați bicarbonat de sodiu cu lămâie în mod egal, apoi aplicați în zonele unde transpirați cel mai mult. După două minute, spălați locul cu apă călduță. Napii au, de asemenea, proprietăți oxidante, ajutând la uciderea bacteriilor. Faceți o pastă din trei napi, apoi aplicați pe zonele cu probleme. După ce se usucă, clătiți cu apă caldă.

Pudra din lemn de santal calmează pielea

Un alt remediu binefăcător este cel pe bază de suc proaspăt de ridiche și glicerină. Stoarceți sucul de la 20 de ridichi și adăugați un sfert de lingură cu glicerină lichidă. Păstrați la frigider trei zile înainte de a folosi remediul. Ulterior, pulverizați pe zonele unde transpirați cel mai mult. Pudra de lemn de santal, spun specialiștii, are rolul de a calma pielea, reducând mirosul de transpirație. Într-un vas, puneți pudră de lemn de santal și amestecați cu puțină apă până veți obține o pastă. Aplicați în zona subrațului, lăsați să acționeze până se usucă și spălați cu apă caldă. De asemenea, puteți amesteca o lingură cu pudră de frunze de tamarin cu o lingură cu pudră de rădăcină de banan. Aplicați pe zona axilei, lăsați să acționeze câteva minute, apoi îndepărtați cu apă. Un remediu eficace este ceaiul din amestec de frunze de stejar și frunze de mesteacăn (două linguri la un litru de apă clocotită). Se lasă la infuzat zece minute și se consumă două căni pe zi, una înainte de culcare. Extern, se fac băi generale călduțe cu decoct din ace de brad (25 g la cinci litri de apă).

Consumați ceai de mentă

Un aliat de nădejde în tratamentul sudorației este menta, deoarece elimină mirosul neplăcut al acesteia și revigorează zonele cu probleme. Consumați zilnic infuzie de mentă, preparată dintr-o linguriță cu frunze la o cană cu apă clocotită. Pentru uz extern, faceţi un decoct din zece linguri cu plantă uscată și trei litri de apă. Preparatul se fierbe cinci minute, se lasă la răcit, apoi se tamponează axilele. Tratamentul se repetă de trei ori pe săptămână, până la rezolvarea problemei. Preparatul rămas se păstrează la rece. Uleiul de cocos conține acid lauric, care omoară bacteriile ce se dezvoltă la nivelul pielii. Masați cu puțin ulei de cocos zonele corpului care transpiră excesiv și insistați pentru ca produsul să pătrundă bine în piele. Un excelent deodorant se obține astfel: amestecați într-un castron trei lingurițe cu ulei de cocos cu două lingurițe cu unt de shea. Topiți cele două ingrediente la bain-marie. Ulterior, adăugați trei lingurițe cu bicarbonat de sodiu, două lingurițe cu făină de arorut și câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai. Amstecați până obțineți o compoziție omogenă. Depozitați mixtura în borcan și folosiți-o pe post de deodorant.

PONT. Când transpirați abundent, ștergeți zonele cu probleme cu felii de castraveți proaspeți, iar palmele, fața și tălpile se freacă bine cu gheață de două-trei ori pe zi.

Acupunctura poate regla dezechilibrele fie că e vorba despre transpiraţie în exces, fie despre transpiraţie deficitară

Mâncaţi zilnic struguri!

678 6 3Specialiștii recomandă persoanelor care suferă de transpirație să consume zilnic atât struguri și alimente bogate în zinc, cât și fructe și legume. Pentru a curăța intestinele de impurități, alegeți suc natural de mere și prune uscate, pătrunjel, broccoli, varză de Bruxelles, pentru aportul de clorofilă și amplificarea funcției de detoxifiere hepatică. Atât femeile, cât și bărbații trebuie să se epileze la subraț, firele de păr fiind vinovate de apariția transpirației. Beți cât mai multă apă! În acest fel vă veți hidrata organismul și veți elimina toxinele din organism. Recomandat este să folosiți și săpun antibacterian. Totodată, nu purtați haine din nailon sau din poliester, deoarece aceste materiale rețin umezeala la nivelul pielii, și optați pentru materiale naturale precum in, bumbac, mătase. Evitați cafeaua și produsele care conțin cofeină, alimentele foarte condimentate, picante, sucurile acidulate, semipreparatele.