Main menu

header

675 9 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Algă binecunoscută și utilizată pe scară largă, iarba-de-mare este prezentă în medicina alternativă, sub formă de tablete sau de extract, ca remediu pentru o serie de afecțiuni.

Limitează incidența cancerelor legate de producerea de estrogen

Datorită faptului că are în compoziție iodină, iarba-de-mare este considerată de mare ajutor persoanelor care suferă de hipotiroidism. Specialiștii opinează că este nevoie de o recomandare din partea unui specialist pentru a utiliza planta în acest scop, întrucât se impun o determinare exactă a prezenței deficienței de iod din organism și o dozare adecvată. O altă calitate remarcabilă a acestei plante este aceea de a avea efecte antiestrogenice, limitându-se astfel numărul cancerelor legate de producerea de estrogen la nivelul organismului în zonele din Asia în care planta este mai prezentă în meniu, adăugată în salate sau în supe, notează livestrong.com.

Micșorează tensiunea arterială

Iarba-de-mare este utilizată prin tradiție și pentru ameliorarea anumitor tulburări menstruale și a unor manifestări ale menopauzei, arată rezultatele unui studiu publicat de revista „Complementary and Alternative Medicine”. Mai precis, planta prelungește ciclul menstrual, amânând astfel retenția de apă, creșterea în greutate, schimbările de stare, migrenele. De asemenea, unele studii pe animale de laborator au relevat capacitatea acestei alge de a preveni cancerul, precum și de a suprima creșterea celulelor tumorale. În același timp, extractul de iarbă-de-mare reduce nivelul zahărului din sânge. Nu în ultimul rând, potrivit literaturii de specialitate, iarba-de-mare scade tensiunea arterială, având potențialul de a inhiba o anumită enzimă. Se poate folosi, la recomandarea specialistului, decoctul de iarbă-de-mare, preparat din o linguriță cu algă la o ceșcuță cu apă. Se fierbe timp de cinci minute, apoi se poate consuma. Se beau până la patru cești pe zi, înainte sau între mese.

SFAT. Utilizarea unui gel care conține extract de iarbă-de-mare, de două ori pe zi, timp de cinci săptămâni, îmbunătățește elasticitatea pielii.