Main menu

header

674 7 3de Roxana Istudor şi Eduard Popa

Inclusă pe lista celor 50 de plante medicinale fundamentale în medicina tradițională chineză, cassia sau scorțișoara chinezească este un remediu de top pentru afecțiuni dintre cele mai diverse.

A fost folosit contra leprei

Scoarța și frunzele de cassia dau, prin distilare, un ulei esențial de o forță redutabilă. În multe privințe este asemănător uleiului de scorțișoară, cu care este înrudit, dar are și câteva caracteristici specifice, unele cu totul surprinzătoare, notează draxe.com. Astfel, potrivit celor mai vechi documente care îi atestă proprietățile, uleiul de cassia a fost folosit de-a lungul timpului ca purgativ, expectorant și diuretic, fiind util suferinzilor de ulcer, erizipel, tuse, balonări, chiar lepră. Astăzi are un renume consolidat ca stimulent de excepție al sistemului imunitar, menținând metabolismul în stare de funcționare optimă, precum și ca antidepresiv de renume, care ajută la îmbunătățirea stării de spirit. Pe această ultimă direcție se poate folosi prin difuzor, în care se pun două-trei picături de ulei, sau adăugat, în aceeași cantitate, în apa de baie.

Preîntâmpină atacul cerebral

Prin compușii specifici, uleiul de cassia furnizează antioxidanți care contribuie la prevenirea cancerului sau la ameliorarea diabetului, întrucât anulează efectele radicalilor liberi asupra organismului. Pe segmentul digestiv, uleiul esențial de cassia acționează împotriva diareii, întrucât este un bun agent de echilibrare a funcționării intestinelor, având proprietatea de a distruge bacteriile care cauzează această neplăcere. Se poate masa abdomenul cu un amestec din două-trei picături de ulei de cassia combinat cu ulei de jojoba. De asemenea, uleiul de cassia ajută circulația sangvină, prevenind atacul cerebral și infarctul. Prin faptul că asigură o senzație de căldură, acest ulei nu doar reduce inflamațiile, ci susține și răspunsul antiinflamator al organismului, arată rezultatele unui studiu publicat de „Journal of Advanced Pharmaceutical Technology & Research”. Ca urmare, uleiul de cassia ameliorează artrita, alinând durerea. Totodată, fa- cilitează urinarea și, implicit, eliberează organismul de toxine. Pentru a beneficia de toate aceste efecte benefice este suficient să turnați o picătură de ulei de cassia în cafea, în ceai sau în cerealele cu lapte.

PONT. Uleiul esențial de cassia se află în centrul unor cercetări care urmează să determine dacă are capacitatea de a scădea nivelul zahărului din sânge.

Tratează acneea

Utilizat extern, uleiul esențial de cassia este un excelent factor de detensionare musculară. Totodată, prin capacitatea de a anihila atacul insectelor și microbilor, a demonstrat că ține la distanță nu doar microorganismele periculoase, ci și țânțarii, arată publicația „Pest Management Science”. Aceste proprietăți fac din uleiul esențial de cassia un antibacterial natural remarcabil, care scutește organismul de efectele substanțelor chimice. De asemenea, calitățile sale astringente îl recomandă pentru tratarea acneei, a rănilor sau a iritațiilor, pe care le vindecă rapid și în mod natural.