Main menu

header

669 8 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Fie că este vorba despre ceaiuri vindecătoare sau despre tincturi de-a dreptul uimitoare, de-a lungul vremii, celebra vindecătoare Eva Lubke a strâns remedii incredibile, folositoare în tratarea multor maladii în fața cărora medicii rămân neputincioși.

Morcovii rași fac bine stomacului

669 8 2Dacă migrenele vă supără, nu așteptați ca situația să se agraveze și apelați la unul dintre leacurile Evei Lubke. Tăiați o ceapă în bucăți mici, înveliți-le apoi într-o batistă și așezați-o pe ceafă. Păstrați 15-20 de minute. Suferiți de gingii roșii, umflate, moi la atingere, ce se îndepărtează de dinți? Aveți o respirație urât mirositoare? Pungi de puroi la nivelul dinților? Parodontoza e o boală imprevizilă, ce poate apărea în diverse momente, cu semne și cu simptome grave, care alternează în perioada în care pacientul se simte bine. Un leac imbatabil în tratarea acestei boli vine tot de la celebra vindecătoare Eva Lubke: tinctura de sclipeți. Două degete de rădăcină uscată de sclipeți se pun într-un borcan și se toarnă rachiu natural. Veți vedea că a doua zi băutura va începe să capete culoarea roșie. Se lasă la macerat două-trei săptămâni, perioadă în care se agită sticla. Ulterior, o linguriță cu tinctură se ține în cavitatea bucală cât se poate de mult, chiar dacă pacientul va simți durere.

Potrivit celebrei vindecătoare, cele mai multe boli sunt în strânsă legătură cu intestinul, tocmai de aceea recomandă o alimentație echilibrată, în care să primeze consumul de fructe, de legume, dar și produsele integrale, precum pâinea. Cel mai bine îi fac stomacului, a spus Eva Lubke, morcovii cruzi rași, care trebuie consumați zilnic, alături de merele ionatane. De asemenea, ceapa nu trebuie să lipsească din meniul zilnic, întrucât elimină substanțele toxice, în timp ce leurda are rolul de a curăța intestinul. În ceea ce privește mirosul gurii, care vine tot de la stomac, vindecătoarea recomandă zeama de cartof. Se rade un cartof crud și se stoarce, iar preparatul se consumă ca atare. Ca să scăpați de neplăcutele arsuri stomacale trebuie să mestecați foarte bine fiecare înghițitură atunci când sunteți la masă, de cel puțin 25 de ori. Mai mult decât atât, nu mâncați când stați în picioare sau când mergeți pe stradă.

Cuișoarele opresc sughițul

Un alt tratament excepțional folosit în afecțiuni ale stomacului se prepară astfel: se iau 20 de nuci verzi, se taie felii și se pun într-un borcan. Se adaugă un pumn cu boabe de ienupăr zdrobite, șase cuișoare, două batoane de scorțișoară și se acoperă cu rachiu. Borcanul se închide și se ține șase săptămâni la soare. Preparatul este bun și pentru cei care au probleme cu ficatul, deoarece îl curăță de toxine. În caz de sughiț, luați o jumătate de lingură cu zahăr, turnați oțet peste el și înghițiți. Sughițul este stopat și de ronțăitul de cuișoare. Chiar dacă în cele mai multe cazuri balonările trec de la sine, puteți apela cu încredere la ajutorul salatelor de păpădie, rucola sau andive. Dar atenție! Nu spălați legumele cu apă caldă, pentru că dispar substanțele amare.

Diareea trece cu gutui prăjite

În percepția vindecătoarei germane Eva Lubke, diareea nu trebuie tratată din primul moment, pentru a lăsa toxinele să iasă din organism. După o zi, două, cel mai indicat ar fi să consumați gutui fierte sau prăjite ori patru-cinci coarne pe zi, fără sâmburi. Cât privește constipația, o problemă cu care se confruntă tot mai multe persoane în zilele noastre, aceasta poate fi prevenită printr-o alimentație și un mod de viață sănătos. De asemenea, consumați dimineața, pe stomacul gol, un pahar cu apă caldă. Seara înmuiați câteva smochine uscate în apă călduță, lăsați peste noapte, iar dimineața mâncați fructele și beți apa. Foarte buni sunt și morcovii dați pe răzătoare și amestecați cu puțină smântână sau cu ulei, consumați pe parcursul întregii zile. Oțetul de mere ajută, la rândul său, la digestie. Puneți o lingură cu oțet de mere într-un pahar cu apă și consumați amestecul o dată pe zi. Înainte de micul dejun puteți mânca și două linguri cu varză murată.

Lapte de migdale împotriva insomniei

669 8 3Dacă adormiți greu, leacul Evei Lubke este coronița de sânziene. Culegeți partea aeriană a câtorva flori de sânziene, împletiți o coroniță și puneți-o sub pat. Nu doar că vă readuce somnul, dar vă protejează și de radiații. Un ajutor prețios îl dă și laptele de migdale, preparat astfel: puneți într-un borcan o lingură cu migdale dulci date pe răzătoare, turnați peste acestea un pahar cu lapte cald, apoi adăugați o linguriță cu miere. Consumați acest preparat cu o oră înainte de culcare. Atenție! Persoanele care se trezesc între orele 1:00 și 3:00 ar putea avea probleme cu ficatul, iar cei care nu mai pot dormi între orele 3:00 și 5:00 trebuie să verifice dacă sunt în regulă cu plămânii.

Detoxifiați-vă organismul cu zer

În cazul răcelii și al gripei, Eva Lubke recomandă prișnițele cu cartofi zdrobiți. Puneți cartofi fierți și descojiți pe o bucată de pânză și aplicați-i calzi pe piept. Îndepărtați compresa când este călduță. Tratamentul se face seara, înainte de culcare. Pentru detoxificarea organismului, cel mai indicat este să consumați o cană cu zer pe zi. Cura este recomandată atât persoanelor cu probleme ale rinichilor, cât și doamnelor care suferă de hirsutism. De asemenea, acestea pot folosi următorul preparat: se taie mărunt un pumn cu pătrunjel verde și se pune la fiert pentru trei minute într-o jumătate de litru de apă rece. La final se adaugă o linguriță rasă cu splinuță și o linguriță rasă cu barba-ursului, ambele uscate. Se mai dă într-un clocot, apoi se lasă la infuzat zece minute. Preparatul se strecoară și se consumă 500 ml ceai pe zi. Cura durează două săptămâni.

Frunze de mesteacăn contra suferinţelor rinichilor

Pentru a alina durerile de rinichi folosiți o cataplasmă cu frunze tinere de mesteacăn. Câteva frunze se dau prin mașina de tocat, se amestecă apoi cu ulei, se încălzesc puțin și se întind pe o bucată de pânză curată. Se aplică pe ambii rinichi și se lasă să acționeze peste noapte. Împotriva cistitei, cele mai indicate sunt băile de șezut. Doi pumni cu amestec de salvie, coada-calului, urzică, sunătoare și coada-șoricelului se fierb zece minute într-un litru de apă. Preparatul se pune într-un lighean, apoi bolnavul se așază deasupra acestuia și se acoperă. Se stă în această poziție zece minute. Baia este recomandată atât pentru afecțiunile renale, cât și pentru dezintoxicare.

PONT. Consumați cât mai multă păpădie și leurdă, pentru a vă curăța sângele.

Împotriva colesterolului mărit adăugați hrean în orice fel de mâncare

Mătreaţa dispare masând părul cu ulei de rădăcină de brusture

Orice metodă pe care ați folosit-o pentru a scăpa de mătreață a dat rezultate doar pe loc? Încercați leacul vindecătoarei Eva Lubke. Spălați părul cum faceți de obicei, apoi masați cu ulei de rădăcină de brusture şi ţineţi-l să acționeze peste noapte. Persoanele care au probleme cu mătreața trebuie să-și lase părul să se usuce de la sine. Tot împotriva mătreții se poate folosi decoctul din frunze de nuci, cu care doamnele își pot schimba culoarea părului.