Main menu

header

666 6 1de Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu

În trecut, specialiștii în ayurverda au considerat țelina ca fiind plină de energia shukra, capabilă să reîntinerească organismul, chinezii au văzut-o ca pe un tonic al meridianului rinichiului, iar asiaticii, în general, au afirmat că este cel mai bun întăritor al organismului. Așa se face că micuța sămânță de țelină a ajuns să fie unul dintre cele mai puternice medicamente din lume.

Stimulează capacitatea de procreere la bărbați

Specialiștii rămân uimiți și acum de virtuțile incredibile ale semințelor de țelină, care au în compoziție nu mai puțin de... 100 de substanțe diferite, care ajută la reglarea cantității de apă în țesuturi, normalizează tensiunea arterială, elimină deșeurile din organism. În cazul domnilor, extractul de semințe de țelină stimulează capacitatea de procreere, contracarând, totodată, și efectele nocive ale alcoolului, substanțele cu efect estrogen sau anumite pesticide. Se recomandă zilnic 0,8-1,2 g extract de semințe de țelină, în cure de trei luni. După o lună de pauză, tratamentul se poate relua. Extractul de țelină se obține din tinctura de semințe de țelină, din care se evaporă complet alcoolul și rămâne o pulbere cenușiu-brună, extrem de puternică prin principiile active.

Excepţionale contra frigidității

Doamnelor care au probleme cu menstruația le este recomandată o cură de câteva săptămâni cu semințe de țelină. În acest fel se reglează intervalele de timp dintre menstre și cresc șansele ca femeia să rămână însărcinată. Semințele de țelină sunt excepționale și pentru femeile care suferă de menopauză prematură, extractul plantei contribuind la revenirea ovulației și având un efect de reîntinerire. Se administrează 200-400 g extract de semințe de țelină de trei ori pe zi, în cure de 14 zile, urmate de alte două săptămâni de pauză. Pentru ca fertilitatea să fie stimulată, tratamentul se începe din ultima zi de menstruație și continuă până la momentul ovulației, când este întrerupt.

Previn infarctul

666 6 2Extractul din semințe de țelină este, de asemenea, considerat unul dintre cele mai bune medicamente naturale care există pentru reglarea tensiunii arteriale. Se administrează 200 mg extract din semințe de țelină de trei ori pe zi, preparatul împiedicând depunerea de colesterol și trigliceride pe artere, prevenind infarctul și accidentul vascular cerebral. Totodată, extractul de semințe de țelină sporește capacitatea de concentrare și ajută la restabilirea funcțiilor creierului. Tratamentul nu dă dependență și poate fi folosit pe termen lung. Persoanele care consumă 0,5 g extract de semințe de țelină zilnic elimină rapid surplusul de apă, toxinele, dar și acidul uric din organism, motiv pentru care este considerat un remediu senzațional în lupta cu guta. Acțiunea diuretică foarte puternică face ca extractul de semințe de țelină să fie folosit și pentru prevenirea și tratamentul cistitelor, nefritelor și al calculozelor renale.

Vindecă demenţa

În cazul persoanelor de vârsta a treia, semințele de țelină sunt o minune a naturii. Acestea previn procesele de distrugere la nivel celular, împiedicând transformarea celulelor sănătoase într-unele bol- nave. De aceea, extractul de semințe de țelină constituie unul dintre cele mai bune adjuvante în boala canceroasă. De asemenea, ajută la refacerea creierului după un accident vascular și tratează demența, fiind foarte bun în lupta cu maladia Alzheimer. Un alt rol important al semințelor de țelină este că previn demineralizarea osoasă și apariția osteoporozei. Consumul de semințe de țelină are și un puternic efect antiinflamator și antidureros. Împotriva îmbătrânirii se administrează 600 mg extract de țelină pe zi, în cure de trei luni. Alte beneficii mai puțin cunoscute ale consumului de semințe de țelină includ scăderea temperaturii corpului și normalizarea acesteia, tratarea inflamațiilor caracteristice astmului, bronșitei, osteoartritei.

În scopuri terapeutice nu se folosesc decât semințele de țelină de grădină, uscate și păstrate într-un loc lipsit de umiditate și răcoros

Precauţii la tratament

Specialiștii afirmă că în doze de două-trei grame pe zi nu există efecte adverse la tratamentul cu semințe de țelină. În cazul în care doza este depășită, pacienții pot avea episoade de hiperexcitabilitate nervoasă sau sexuală și tulburări digestive. Atenție! Când se depășește doza recomandată de specialist are efect opus în stimularea potenței! Semințele de țelină se folosesc cu prudență de persoanele care suferă de afecțiuni inflamatorii ale rinichilor și sunt contraindicate femeilor însărcinate. Pot interacționa cu diuretice, anticoagulante, aspirină, litiu, medicamente pentru tiroidă și sedative.