Main menu

header

651 9 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Răşina de brad acţionează adesea că un antibiotic foarte puternic. De aceea este folosită din timpuri imemoriale pentru tratarea unui mare număr de afecțiuni.

Ameliorează esofagita

Remediu de calibru împotriva unora dintre cele mai periculoase bacterii care atacă sănătatea omului, rășina de brad vine în sprijinul multor bolnavi. Pentru tratarea durerilor puternice de gât, a amigdalitelor, a faringitelor sau esofagitelor se mestecă şi se suge o linguriţă cu răşină, lăsând-o să alunece cât mai încet pe gât. Tratamentul se face de două-trei ori pe zi. Același procedeu se poate folosi cu rășină de brad și în caz de cancer în gât. Arsurile şi tăieturile uşoare pot fi tratate cu unguent din rășină de brad, preparat din şapte linguri cu untură, o lingură cu răşină de brad cât mai curată şi câte o linguriţă cu miere zaharisită şi ceară de albine. Mai întâi se pune într-un vas, la foc mic, untura şi se lasă cât să devină lichidă, după care se adaugă răşină şi ceară, care se amestecă până ce se dizolvă complet, după care se ia vasul de pe foc, se pune mierea şi se lasă la răcit. Cât mai este cald, unguentul se toarnă într-un borcan, care va fi închis şi ţinut în frigider, unde se poate păstra până la trei luni. Se aplică această cremă pe locul afectat de două-trei ori pe zi.

De folos în caz de cistite hemoragice

Tinctura de rășină de brad este un aliat valoros al celor care luptă cu boala Addison sau insuficiența cortico-suprarenală cronică. Aceasta apare ca urmare a incapacităţii suprarenalelor de a produce şi de a secreta hormoni în cantitatea cerută de nevoile organismului. Tratamentul bolii Addison se face de obicei toată viaţa. Suplimentar tratamentului medicamentos, cu acordul specialistului, puteţi administra şi tinctură de rășină de brad. Aceasta se prepară din 50 g răşină şi 150 ml alcool alimentar de 70 de grade, care se ţin 15 zile la macerat, agitând des. Se strecoară şi se pune lichidul la rece, în sticle de capacitate mică. Se poate lua zilnic, de trei ori pe zi, câte o linguriţă cu tinctură, cu 15 minute înainte de mese. Se va agita înainte de administrare. În același timp, în caz de cistite hemoragice sau de infecții renale se administrează, de trei-patru ori pe zi, câte o linguriță cu tinctură de rășină de brad, dizolvată în jumătate de pahar cu apă. Preparatul se ia pe stomacul gol, în cure de minimum 14 zile, având efecte antiinfecţioase, cicatrizante şi regenerative epiteliale foarte puternice.

Inamic al tabagismului

Tinctura de răşină de brad poate lupta cu succes cu tabagismul și cu un număr de afecțiuni asociate fumatului. Se administrează o dată la patru ore câte o jumătate de linguriţă cu tinctură, amestecată cu o linguriţă cu miere de salcâm. Acest preparat decongestionează arborele bronşic de secreţii şi poate reduce dorinţa de a fuma, fiind de ajutor celor care vor să renunţe la acest viciu. Studiile arată că bradul are efecte antitumorale, prevenind apariţia bolii canceroase, la care fumătorii, activi sau pasivi, sunt foarte expuşi.

Potrivit specialiștilor, tinctura de rășină de brad este un remediu similar propolisului