Main menu

header

650 7 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Distilat din rășina unui arbore din America de Sud, uleiul esențial de copaiba este unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare din natură.

Ideal în sinuzită

Copaiba are un istoric bogat în medicina naturistă. Tămăduitorii populari au utilizat în mod tradițional beneficiile acestei rășini pentru a reduce iritațiile cutanate și pentru a calma zonele cu înțepături de insecte. Datorită unei compoziții de excepție, uleiul are proprietăți diuretice, antibiotice, antiulceroase, antiseptice, expectorante, antibacteriene, anestezice. Toate acestea îl fac extrem de indicat în afecțiuni respiratorii, cum sunt sinuzita, bronșita, amigdalita, tuberculoza. Edemele de orice natură au un inamic de temut în uleiul de copaiba, care ameliorează acest tip de afecțiuni aplicat local de trei-patru ori pe zi sau inhalat cu difuzor (cinci picături). Se masează două picături pe piept, nas sau arcadă, după caz. Pentru a beneficia de capacitatea antiinflamatoare a uleiului de copaiba, se poate administra și în capsulă, câte două picături, de trei ori pe zi.

În război cu sciatica

Unul dintre cele mai renumite beneficii ale uleiului esențial de copaiba este atenuarea durerilor diverse. Astfel, se aplică local, de două ori pe zi, împotriva durerilor articulare sau musculare, combate sciatica și migrenele prin masaj (două picături în amestec cu ulei alimentar), alungă nevralgiile. Se poate administra intern, una-două picături într-o lingură cu miere. Mai mult, se întrebuinţează local, câte trei-patru picături pe zi, în infecții cutanate și micoze, precum și în caz de vene varicoase. De asemenea, uleiul esențial de copaiba se dovedește un excelent analgezic atunci când este folosit împotriva hemoroizilor, adăugat, zece picături, în apa cu care se face baie de șezut. De altfel, se poate prepara și un unguent împotriva aceleiași afecțiuni, cu două-trei picături de ulei esențial amestecat în puțin unt de cocos.

Ca diuretic și în caz de infecții urinare, uleiul de copaiba se folosește extern, cu patru-cinci picături se masează abdomenul inferior

Duşmanul celulitei

Uleiul esențial de copaiba are un efect benefic vizibil și în tratamentele pielii. Calitățile sale îl fac redutabil în combaterea acneei - se aplică local de două-trei ori pe zi. Totodată, este recomandat în caz de cicatrice, local, de trei ori pe zi, împotriva vergeturilor și a celulitei (masaj local cu două-patru picături). Iar în caz de infecții fungice ale unghiilor, uleiul esențial de copaiba dă rezultate prin masarea unghiei afectate cu o picătură de produs. Nu în ultimul rând, uleiul de copaiba susține metabolismul prin aplicarea a două picături pe talpă în fiecare dimineață, detoxifică ficatul dacă se masează zona cu două picături zilnic, iar pentru un efect general revigorant adăugați 15 picături de ulei esențial de copaiba în 90 ml ulei pentru masaj.