Main menu

header

647 7 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Vindecătoare de tradiție a afecțiunilor trupului și a problemelor spiritului, salvia are proprietăți terapeutice extinse.

Incită secreția de bilă

Una dintre cele mai remarcabile proprietăți ale uleiului esențial de salvie este capacitatea de a accelera eliminarea toxinelor din organism. Acest aspect este foarte vizibil în problemele de ordin digestiv, în cazul cărora uleiul acționează în primul rând prin favorizarea eliberării de constipație. Intern, se iau patru picături în capsulă, iar extern se aplică cinci-șase picături de ulei pe abdomen și se masează. Mai departe, în caz de indigestie sau de colici abdominale, se pun cinci picături de ulei pe abdomen și se masează. De asemenea, se poate inhala pulverizat cu difuzor, direct din sticluță sau din două picături puse în palme. Totodată, uleiul de salvie este excelent pentru stimularea secreției de bilă.

Întreţine buna funcționare a creierului

Antioxidant de top, uleiul esențial de salvie acționează împotriva efectelor radicalilor liberi acumulați în organism, principala cauză a îmbătrânirii. De aceea, este recomandat pentru buna funcționare a creierului, a vederii, pentru întărirea musculaturii slăbite a persoanelor în vârstă, pentru menținerea unei bune memorii și combaterea degenerării celulare. Se inhalează pulverizat cu difuzor, cinci-șase picături. Totodată, ca antiinflamator, uleiul esențial de salvie este redutabil în reducerea efectelor secundare ale medicamentelor puternice și a toxinelor ingerate, precum și în cazul inflamațiilor generate de stările gripale. Se poate inhala pulverizat cu difuzor (cinci-șase picături), se poate aplica pe tălpi (cinci picături) sau se iau câte patru picături în capsulă de trei ori pe zi. În plus, prezența camforului în acest ulei esențial îl recomandă în tratarea unor infecții fungice, deopotrivă interne și externe (dizenterie sau boli ale pielii).

Curăță cavitatea bucală

Extern, uleiul esențial de salvie este un foarte bun cicatrizant, grație calităților sale antiseptice. De aceea este recomandat în micoze, infecții ale pielii și răni. Se aplică local, de trei-patru ori pe zi, grăbind cicatrizarea și vindecarea. Totodată, uleiul aplicat în aceeași manieră s-a dovedit foarte eficace în atenuarea semnificativă a inesteticelor vergeturi. De altfel, uleiul esențial de salvie este prezent în numeroase produse cosmetice. Nu în ultimul rând, două picături de ulei esențial de salvie puse pe pasta de dinți la spălare asigură o igienă a cavității bucale mult îmbunătățită. La nivel psihic, uleiul esențial de salvie acționează împotriva depresiei, a stărilor de neliniște și a stresului cotidian. Se poate inhala pulverizat cu difuzor sau se pot aplica trei-patru picături pe zona inimii, a plexului solar, pe abdomenul inferior și pe tălpi. De asemenea, pentru purificarea care însoțește meditația, uleiul esențial de salvie se aplică pe piept, pe mijlocul frunții și pe creștetul capului.

ATENŢIE! Utilizarea uleiului esențial de salvie nu este indicată persoanelor care obișnuiesc să consume alcool și nici femeilor însărcinate