Main menu

header

641 9 2de Carmen Ciripoiu

Folosită de mii de an ca leac imbatabil împotriva bolilor de piele sau a anemiei, cătina nu contenește să uimească cu incredibilele sale virtuți, demonstrându-și eficiența și în tratarea cancerului.

De mare ajutor în anemie

V-a fost depistată o anemie sau riscați să suferiți de o asemenea boală? Nu trebuie să vă speriați, ci să apelați cu încredere la ajutorul cătinei. Consumați zilnic ceai de cătină, obținut din două linguri cu fructe zdrobite, peste care puneți două căni cu apă clocotită, lăsați la infuzat o jumătate de oră, apoi strecurați. În același timp, se administrează 30 g fructe de cătină proaspete pe zi sau două lingurițe cu sirop. Dar cătina este, totodată, și un excelent diuretic. Se pun trei lingurițe cu fructe la două căni cu apă clocotită, iar preparatul obținut se consumă pe parcursul a 24 de ore. Tratamentul este util în afecțiunile aparatului urinar, mai ales în cazul bolilor cronice, dar și pentru combaterea retenției de apă. În cazul eczemelor infecțioase, se zdrobesc fructele proaspete de cătină și se aplică direct pe zona afectată, unde se menține timp de o jumătate de oră. În final se clătește zona și se lasă să se zvânte în aer liber. Pe eczemele uscate se aplică la sfârșit și un strat protector de ulei de cătină.

Alungă stresul

Pentru a revigora organismul după o perioadă lungă de suferință ca urmare a unei boli grave, țineți o cură cu cătină, de o lună. În acest scop, consumați zilnic trei căni cu decoct de cătină, obținut din trei linguri cu fructe fierte în 300 ml apă. După 20 de minute de infuzat, preparatul se strecoară și se lasă să se răcească. Bogată în vitamina C, cătina este de mare ajutor și în perioadele de stres, și pentru alungarea oboselii cronice. Se consumă o linguriță cu cătină amestecată cu miere, dimineața, pe stomacul gol. În bobițele acrișoare de cătină se ascund vitamine și minerale ce reduc din simptomele neplăcute, specifice în cazul bolnavilor de cancer care fac chimioterapie. În acest sens se administrează ceai de cătină, obținut dintr-o lingură cu fructe zdrobite peste care se toarnă o cană cu apă clocotită, apoi se lasă la infuzat un sfert de oră. Se consumă două căni pe zi, timp de 21 de zile.