Main menu

header

623 10 3de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu

Specialiștii în medicină naturistă afirmă despre lemnul-dulce că este un veritabil erou vegetal. Și asta pentru că efectele terapeutice ale plantei sunt cu totul ieșite din comun.

Soluția salvatoare pentru herpes

În perioadele reci, când sistemul imunitar este slăbit, inevitabil răcelile și gripele se instalează. Cea mai bună soluție pentru a scăpa de acestea rămâne lemnul-dulce. Se administrează opt capsule cu extract de lemn-dulce timp de 10-20 de zile. Acesta are rolul de a crește capacitatea de luptă a organismului cu infecțiile gripale. Numeroase cercetări făcute în Japonia au arătat faptul că tratamentul cu lemn-dulce încetinește evoluția hepatitelor virale. În acest caz se țin cure de o lună, timp în care se administrează zece capsule cu lemn-dulce pe zi. După o pauză de două săptămâni, administrarea se poate relua. Același tratament este util și în cazul herpesului, pentru a preveni recidiva și a diminua simptomele bolii. Lemnul-dulce s-a dovedit că stimulează, totodată, și secreția de interferon, substanță folosită pentru stoparea cancerului hepatic. Se administrează capsule cu extract de lemn-dulce, zece pe zi, în cure de 30 de zile, cu 14 zile de pauză. Pentru vindecarea cancerului de col uterin și a cancerului de piele se recomandă 100 mg extract pe zi. Cura durează 15 zile și se reia după o săptămână de pauză.

Tinctura are efect antiinflamator

Un rol cu totul excepțional în reumatism îl are tinctura de lemn-dulce. Se consumă trei-patru lingurițe pe zi, în cure de o lună, cu zece zile de pauză. Preparatul se obține astfel: se macerează zece linguri cu plantă mărunțită în jumătate de litru de alcool de 70 de grade, timp de două săptămâni. Ulterior se filtrează, iar tinctura se depozitează în sticluțe închise la culoare. Pentru un efect maxim, se folosesc în paralel și comprese calde cu lemn-dulce, care se aplică pe locul afectat. Datorită acțiunii sale antialergice și antiinflamatoare, lemnul-dulce ameliorează foarte mult simptomele alergiei. Se face o cură cu extract uscat de lemn-dulce timp de 21 de zile, perioadă în care se consumă 100 mg/zi. Și tot extractul de lemn-dulce este un remediu foarte căutat pentru a vindeca lupusul eritematos. Se administrează zilnic zece capsule timp de șase săptămâni. După o pauză de două săptămâni, tratamentul se poate relua. Pe toată perioada curei se consumă cât mai multe crudități.

Înlătură infertilitatea

Lemnul-dulce nu numai că ajută la vindecarea ovarelor polichistice, dar înlătură și infertilitatea. Se administrează zilnic patru-şase capsule cu plantă, timp de o lună. Prieten al doamnelor, lemnul-dulce este de mare ajutor și în caz de amenoree sau de frigiditate. Se iau 100 mg extract de lemn-dulce pe zi, în cure de două săptămâni, urmate de șapte zile de pauză. Planta favorizează atât asimilarea calciului, cât și menținerea densității osoase în limite normale. Se consumă o linguriță cu plantă diluată în jumătate de pahar cu apă, de trei ori pe zi. De asemenea, lemnul-dulce este cu totul fenomenal în vindecarea bronșitei acute și cronice. În acest caz se recomandă opt capsule cu plantă pe zi, în cure de două săptămâni.

ATENŢIE! Tratamentele cu lemn-dulce sunt contraindicate în cazuri de hipertensiune gravă, sarcină, boli tumorale în faze avansate, hipotiroidie pronunțată, ciroză avansată.

Spălăturile cu infuzie de lemn-dulce îndepărtează mătreața