Main menu

header

620 8 1de Roxana Istudor

Intrate în categoria superalimentelor care și-au demonstrat proprietățile, semințele de cânepă au atât de multe calități, încât specialiștii au ajuns să le considere demne de renumele pe care îl au.

Extrem de hrănitoare

Semințele de cânepă sunt, înainte de toate, incredibil de hrănitoare, arată authoritynutrition.com. Conțin peste 30% grăsime, remarcabil fiind aportul substanțial de acizi grași Omega 3 și Omega 6. De asemenea, sunt o excelentă sursă de proteine de calitate, depășind alte alimente celebre sub acest aspect, cum sunt semințele de chia. Cânepa conține, totodată, prețioasa vitamină E și minerale de mare importanță pentru buna funcționare a organismului, cum sunt fosforul, magneziul, sodiul, fierul și zincul. Date fiind toate aceste calități, semințele de cânepă sunt folosite în medicina alternativă chineză de peste 3.000 de ani, cu o tradiție consolidată și în România.

Reduce tensiunea arterială

Considerată o sursă completă de proteine, cânepa alimentară furnizează cantități similare cu carnea de miel - 30 g semințe reprezintă circa 11 g proteine. Im- plicit, cânepa este și o sursă de aminoacizi, ceea ce face din consumul ei un ajutor prețios pentru buna funcționare a inimii și a sistemului cardiovascular. În cadrul unui recent studiu de amploare s-a demonstrat faptul că aportul crescut de arginină prin intermediul semințelor de cânepă a generat inhibarea unuia dintre markerii majori ai declanșării bolilor de inimă, proteina reactivă C. Alte studii au arătat că uleiul din semințe de cânepă poate reduce tensiunea arterială și contribuie simțitor la refacerea după un atac de cord.

Impact benefic asupra menopauzei

Sursă directă de acizi graşi esenţiali, cânepa alimentară poate să susţină funcţionarea normală a fiecărei celule din organismul uman, prin efecte benefice într-o gamă largă de boli şi de dezechilibre. Beneficiile pentru sănătate, atestate de mii de studii derulate în ultimii ani, arată impactul consumului de cânepă asupra menopauzei, diabetului, sclerozei multiple, obezității, artritei și bolilor de piele. Semințele de cânepă pot ajuta, în același timp, la pierderea în greutate, la sănătatea digestivă și la menținerea în bună stare a părului și a unghiilor. Nu în ultimul rând, profilul lor perfect de sursă de Omega 3 face din aceste semințe aliați redutabili ai imunității și ai luptei cu cancerul, arată „British Journal of Cancer”.