Main menu

header

619 10 1de Cătălina Tăgârță şi Sorin Dumitrescu

Persoanele care suferă de artrită reumatoidă, lupus, astm sau articulații dureroase asociate cu apariția cancerului primesc adesea în schema de tratament prednison - un steroid care oferă proprietăți rapide și puternice antiinflamatoare. Întrucât steroidul este asociat cu o serie de efecte secundare nocive (precum sevrajul, subțierea pielii - dacă e folosit timp îndelungat -, acumularea de grăsime corporală în talie, spate, gât și zona facială, disfuncții sexuale, insomnie, hipertensiune arterială, retenție de lichide etc.), există oameni care preferă folosirea unei alternative pe bază de plante.

Alternativă excelentă la prednison, Dong Quai controlează durerea

Dong Quai este o alternativă excelentă la prednison dacă medicamentul este prescris pentru controlul durerii. Dong Quai oferă proprietăți antiinflamatoare naturale, precum și atributele de stimulare a sistemului imunologic. Planta are proprietăți antispastice și poate fi utilizată pentru tratamentul durerii în regiunea abdominală, în caz de artrită sau pentru tratamentul durerilor de cap. Dong Quai poate fi consumat în condiții de siguranță dacă se optează pentru o doză de două până la patru capsule de 500 mg/zi, de preferat în timpul mesei, pentru a ușura digestia. Gravidele și/sau femeile care alăptează ar trebui să se abțină de la utilizarea produsului. O altă alternativă potențială pentru prednison este rădăcina de lemn-dulce. Planta acționează în principal prin echilibrarea producției proprii de cortizol a glandei suprarenale, potențând astfel efecte steroidiene naturale. Din păcate, rădăcina de lemn-dulce poate ridica tensiunea arterială (la fel ca prednisonul) la anumite persoane sensibile. Așadar, dacă vă știți cu boli de inimă, nu optați pentru acest remediu. Încercați ceilalți înlocuitori pe bază de plante!

Turmericul, leac de excepţie anticancer

Curcumina (extract din condimentul turmeric) este cel mai eficient supliment pentru reducerea inflamației - în general, și a celei cauzate de bolile autoimune - în particular. Dovezi pentru acest lucru se adună în cercetări publicate de literatura medicală din întreaga lume. De asemenea, curcumina protejează corpurile de efectele dăunătoare ale fluorului, pe care oamenii îl folosesc în mod curent, ignorând efectele proinflamatorii ale acestuia. Mai mult, curcumina este un excelent remediu anticancer, antifungic, antioxidant, anti-Alzheimer și agent antidepresiv. Formula care înlocuiește cel mai bine prednisonul este: extract de turmeric cu 95% curcuminoide. Produsul este 100% natural și are rata de absorție de cel puțin șapte ori mai mare decât versiunile sintetice. În scop antiinflamator, produsul este eficient dacă optați pentru o doză de 1.000 mg, de trei ori pe zi, în timpul mesei. Evident că, în funcție de celelalte probleme de sănătate pe care le aveți, dozele pot varia, de aceea e bine să cereți sfatul medicului sau farmacistului înainte de a achiziționa produsul. Evident că puteți consuma turmeric și peste mâncăruri, sub formă de pulbere sau direct ca rădăcină, însă în acest caz fiți atenți la singurul dezavantaj: poate păta ușor dinții cu o culoare spre galben!

Coacăz negru în caz de endometrioză

Ghimbirul este de mult cunoscut și recunoscut ca un remediu antiinflamator extrem de eficient, care poate fi deosebit de eficient în bolile gastrointestinale (util pentru orice stare inflamatorie intestinală) și greață, chiar la începutul sarcinii. În cazul în care doriți să începeți un program de schimbare a dietei cu efect antiinflamator este recomandat să luați în calcul consumul cât mai des de ghimbir în salate, limonade etc. Gemoderivatul de coacăz negru este un antiinflamator extraordinar, considerat de mulți prednison natural, cu mențiunea că nu are efectele secundare ale cortizonului. Se recomandă în special în problemele ginecologice (gen endometrioză), câte 2 ml de două ori/zi, dimineața și seara.

Pancreatina atenuează simptomele bronșitei cronice

Alte remedii naturiste care ajută la reducerea inflamației sunt: serapeptaza, pancreatina, bromelaina. Serapeptaza este o enzimă derivată din viermii de mătase, care pare a fi una dintre cele mai puternice și eficiente dintre toate enzimele antiinflamatoare. În doze destul de mari, serapeptaza este capabilă să dizolve plăci aterosclerotice. Ea poate dizolva stratul de protecție al unei celule canceroase, făcând mai eficient orice remediu chimioterapeutic. Mulți oameni o folosesc pentru a dizolva mucusul în exces, astfel că este eficientă în atenuarea bronșitei cronice și sinuzitei. Pancreatina este un tip de enzimă extrasă din pancreasul porcinelor. Atunci când e consumată de oameni, ea poate ajunge în sânge și va ajuta la distrugerea radicalilor liberi și a compușilor proinflamatorii. Efectul net reprezintă o reducere a inflamației, a carcinogenezei și a numeroase alte condiții care pot crea inflamației un cadru optim pentru a se răspândi. Se găsește de obicei în magazinele naturiste, sub denumirea de Wobenzyme. Nu ar fi rău să consumați mai des nici ananas sau suplimente pe bază de bromelaină - o enzimă derivată din ananas -, utilă mai ales pentru alinarea și vindecarea tendinitei.

Pont. Pentru a obține efectele dorite, este important să urmați tratamentul naturist o perioadă mai îndelungată, de câteva luni.

Combinaţie de extracte pentru astmatici

Studii recente efectuate în China, precum și în America (la New York), prezintă plante care pot fi utilizate ca o alternativă la prednison și la alte medicamente cu steroizi. Combinând trei extracte distincte din plante de origine chineză: 20 g Lig-Zhi, 9 g Ku-Shen (numită și sophora-root) și 3 g Gan-Cao, cercetătorii au obținut un înlocuitor eficient pentru prednison în tratamentul astmaticilor. Remediul îmbunătățește funcția pulmonară și nu are efecte negative, însă e bine ca pacientul să fie supervizat de un specialist în fitoterapie.